https://kolorline.hu/Életet mentettek a barcikai rendészek

Életet mentettek a barcikai rendészek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Oklevéllel köszönte meg a Kazincbarcika Városi Rendőrkapitányság részéről dr. Bakk Richárd r. alezredes, kapitányságvezető nevében Juhász J. Zoltán r. alezredes, kapitányságvezető helyettes Kiss Mihály közterület felügyelő, valamint Farkasné Fűkő Katalin segédfelügyelő munkáját, akik megtalálták az eltűnt kazincbarcikai idős bácsit.

A barcikai kapitányságra július 18-án délelőtt érkezett a bejelentés egy idősebb hölgytől, miszerint nem találja a férjét a lakásban és onnan cipő nélkül eltávozott. Ekkor elkezdte keresni a társasházuk környékén több lakóval közösen, de nem találta férjét. A kapott információk szerint a férfit párnával a kezében, mezítláb látták a város központja felé sétálni.
M. István erősen demens személyiség, térben és időben nem orientál, nem kommunikatív. A bejelentő elmondta, hogy nem tudja merre indulhatott el a férje, mivel azt nem látta senki. Nincs telkük, garázsuk, nincs olyan hely, amelyet ismerne a férje, vagy amit látogatna.
A rendészeti állomány összevont erővel megkezdte a személy keresését Kazincbarcika város kül-és belterületén.  A keresésben, illetve a későbbi kutatásban összesen 4 rendészeti jellegű gépjárművel 8 fő járőr, 2 civil szolgálati járművel 6 fő bűnügyes, illetve 2 autóval 4 fő önkormányzati rendész vett részt.  A továbbiakban a kutatás sikerességének érdekében a Neptun Speciális Mentőcsapat érkezett az eltűnt személy lakásához, hogy onnan kereső kutyával be lehessen határolni a kutatás irányát.
Ennek eredményeként Golej Szabolcs vezetésével speciális kereső kutyákkal érkeztek az eltűnt személy lakcímére 14:05 órakor a Neptun Mentőcsapat tagjai, összesen 4 fővel.  A beszerzett adatok alapján a keresett személyt dél körüli időben látták a Kazincbarcika, Veres dűlőben, amely irányba  kereső kutyák is elindultak.
A kapott információk alapján a kutatást a Veres dűlő hétvégi házas övezetére szűkítették le a szervek. A külterületi rész mélyében a hétvégi házas övezetben az önkormányzati rendészet munkatársai 14 óra 30 perc körüli időben egy lakatlan telken egy földön fekvő személyre lettek figyelmesek, aki négykézláb próbált egy partos részen felfelé haladni.
A személyt az önkormányzati rendészek terepjáró gépjárművével sikerült levinni a hétvégi házas övezet aljában található műútra, ahová már a mentőszolgálat is kiért.  Az OMSZ M. Istvánt, a Kazincbarcikai Kórház Belgyógyászati Osztályára 15:10 órakor elszállította.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk