https://kolorline.hu/Életet mentettek a barcikai rendészek

Életet mentettek a barcikai rendészek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Oklevéllel köszönte meg a Kazincbarcika Városi Rendőrkapitányság részéről dr. Bakk Richárd r. alezredes, kapitányságvezető nevében Juhász J. Zoltán r. alezredes, kapitányságvezető helyettes Kiss Mihály közterület felügyelő, valamint Farkasné Fűkő Katalin segédfelügyelő munkáját, akik megtalálták az eltűnt kazincbarcikai idős bácsit.

A barcikai kapitányságra július 18-án délelőtt érkezett a bejelentés egy idősebb hölgytől, miszerint nem találja a férjét a lakásban és onnan cipő nélkül eltávozott. Ekkor elkezdte keresni a társasházuk környékén több lakóval közösen, de nem találta férjét. A kapott információk szerint a férfit párnával a kezében, mezítláb látták a város központja felé sétálni.
M. István erősen demens személyiség, térben és időben nem orientál, nem kommunikatív. A bejelentő elmondta, hogy nem tudja merre indulhatott el a férje, mivel azt nem látta senki. Nincs telkük, garázsuk, nincs olyan hely, amelyet ismerne a férje, vagy amit látogatna.
A rendészeti állomány összevont erővel megkezdte a személy keresését Kazincbarcika város kül-és belterületén.  A keresésben, illetve a későbbi kutatásban összesen 4 rendészeti jellegű gépjárművel 8 fő járőr, 2 civil szolgálati járművel 6 fő bűnügyes, illetve 2 autóval 4 fő önkormányzati rendész vett részt.  A továbbiakban a kutatás sikerességének érdekében a Neptun Speciális Mentőcsapat érkezett az eltűnt személy lakásához, hogy onnan kereső kutyával be lehessen határolni a kutatás irányát.
Ennek eredményeként Golej Szabolcs vezetésével speciális kereső kutyákkal érkeztek az eltűnt személy lakcímére 14:05 órakor a Neptun Mentőcsapat tagjai, összesen 4 fővel.  A beszerzett adatok alapján a keresett személyt dél körüli időben látták a Kazincbarcika, Veres dűlőben, amely irányba  kereső kutyák is elindultak.
A kapott információk alapján a kutatást a Veres dűlő hétvégi házas övezetére szűkítették le a szervek. A külterületi rész mélyében a hétvégi házas övezetben az önkormányzati rendészet munkatársai 14 óra 30 perc körüli időben egy lakatlan telken egy földön fekvő személyre lettek figyelmesek, aki négykézláb próbált egy partos részen felfelé haladni.
A személyt az önkormányzati rendészek terepjáró gépjárművével sikerült levinni a hétvégi házas övezet aljában található műútra, ahová már a mentőszolgálat is kiért.  Az OMSZ M. Istvánt, a Kazincbarcikai Kórház Belgyógyászati Osztályára 15:10 órakor elszállította.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk