https://kolorline.hu/Szeptembertől egyetemi alapképzés indul Kazincbarcikán

Szeptembertől egyetemi alapképzés indul Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Miskolci Egyetem, az Irinyi János Református Oktatási Központ, a Wanhua Borsodchem Zrt. és a Tiszáninneni Református Egyházkerület összefogásával vegyészmérnöki egyetemi alapképzés indul ősszel Kazincbarcikán. A kurzus elindulásának feltétele - mint minden egyetemi képzés esetén - a megfelelő számú jelentkező volt. Július 21-én kihirdetésre kerültek a felsőoktatási ponthatárok, így már biztosan kijelenthetjük: a levelező képzés elindul városunkban idén ősszel.

– Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet a város vezetősége felé a kiemelkedő média támogatás megszervezéséért, ami megítélésem szerint döntő jelentőségű volt a sikerben. Hosszútávú együttműködést tervezünk Kazincbarcikával és ezek a közösen elért kezdeti sikerek abszolút optimizmusra adnak okot – fogalmazott Prof. Dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem Korszerű Anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjának igazgatója.
– Átfogó médiakampányt indítottunk, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: Kazincbarcikán már egyetemi tanulmányokra is van lehetőség! Ráadásul egy olyan képzést sikerült a városunkba hozni, ami valóban használható diplomát, biztos elhelyezkedést és hosszútávú karriert kínál azoknak, akik elvégzik. Nagy jelentőséggel bír a város életében, hogy újra lesz helyben felsőfokú oktatási lehetőség, hiszen fontos számunkra, hogy az itt élő fiataloknak minél több alternatívát biztosítsunk a jövőjükre vonatkozóan. Sok család számára nagy segítség lehet, ha a gyermekük helyben tanulhat tovább és nem kell messzire költöznie a diploma megszerzéséért. A tanulók a gyakorlatukat szintén itt, a BorsodChem-ben végezhetik, mely tökéletes hely ahhoz, hogy ebben a szakmában gyakorlati tudást szerezzenek, nem beszélve arról, hogy később tárt karokkal - és remek munkaszerződéssel - várják majd a frissen végzett vegyészmérnököket. Hosszú egyeztetések sora és rengeteg munka van abban, hogy ez a képzés elindulhat, amiért minden közreműködőnek köszönettel tartozunk! – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

További híreink

Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Dátum: 2022. aug 11. 16:38

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

A Barcika Szolg Kft. közleménye melegvíz szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2022. aug 11. 08:17

Értesítjük a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy az ALTEO-Therm Kft. üzemeltetésében lévő Fűtőerőmű egyes berendezéseinek cseréje, illetve karbantartása, valamint a Barcika Szolg Kft. által a városi távhővezeték-rendszeren tervezett munkavégzés miatt 2022. augusztus 22-én 06:00 órától várhatóan 2022. augusztus 25-én 10:00 óráig a távhőszolgáltatás – ezáltal a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz szolgáltatás - a teljes városban szünetel.

Kihagyhatatlan gyűjtemény Kazincbarcika sportmúltjából

Dátum: 2022. aug 10. 17:48

Augusztus 6-án nyílt meg a kazincbarcikai sportlegendák relikviái kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. Aki lemaradt róla, szeptember 2-ig megtekintheti az egyedülálló gyűjteményt.

A KolorFesztiválon folytatódik a határvadász toborzás

Dátum: 2022. aug 10. 16:52

Kazincbarcikán, a KolorFesztiválon folytatódik a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság határvadászokat toborzó kampánya augusztus 11-én, 12-én, 13-án a Mezey István Művészeti Központ udvarán, 18-án és 19-én a Fő téren, valamint a BorsdoChem Kolorfutás Night-on.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

HORGAS ESZTER FUVOLAMŰVÉSZ ÉS HÁRS VIKTOR ESTJE

EDELÉNY, L’HUILLIER-COBURG KASTÉLY KERTJE

GROUP’N’SWING

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ udvara

FÉNYFESTÉS

Kazincbarcika, Fő tér, Polgármesteri Hivatal épülete

Szavazás

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében kiírt kreatív falfestési pályázat közönségszavazása

Grubánovits Attila: Mátyás király

(8) szavazat

Grubánovits Attila: Látványterv

(10) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Túléléskamra

(14) szavazat

Csikó Emőke: A Föld utolsó órája

(110) szavazat

Csovics-Mata Eszter: Zöld város koncepció

(254) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Zöldfal

(22) szavazat

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Reklám

Facebook

Szurkoljunk