https://kolorline.hu/Elkezdődött az átkötőút és parkolók építése az Árpád Fejedelem Tagiskolánál

Elkezdődött az átkötőút és parkolók építése az Árpád Fejedelem Tagiskolánál

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött az Árpád Fejedelem Tagiskola előtti útszakasz bővítése és az új parkolóhelyek kialakítása.

A fejlesztés során a Mátyás király út felől az iskola kapubehajtója felé átkötőút épül, valamint annak mindkét oldalán parkolóhelyeket alakítanak ki. Az Árpád fejedelem téri útszakasz meglévő térkő burkolatát már elkezdték felszedni, ennek helyére aszfaltburkolat kerül.
– A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan megszűnik az érintett szakaszon iskolaidőben kialakult torlódás, valamint a társasházak lakóinak parkolási gondjai is enyhülnek majd –mondta el Szitka Péter polgármester.
– A lakosággal egyeztetve elkészült tervek szerint a leendő átkötőút közel 30 méter hosszú lesz, melynek két oldalán összesen húsz férőhelyes parkolókat is kialakítanak majd, melyből egyet mozgáskorlátozottak számára jelölnek ki, illetve ezek szélein gyalogos járda is épül – árulta el Harda Attila önkormányzati képviselő.Az akadálymentes használat érdekében a meglévő járdákhoz a burkolatot rámpásan alakítják ki, valamint süllyesztett szegély készül.
A kivitelezés idejére az Árpád fejedelem tér zsákutcának számító útszakaszát szakaszosan lezárják és forgalomkorlátozás várható, melyről hírportálunkon tájékoztatjuk a lakosságot. Kérjük, az érintett területeken fokozott óvatossággal közlekedjenek!

térkép

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk