https://kolorline.hu/Hamarosan megújul a Mesevár és a Nefelejcs Tagóvoda is

Hamarosan megújul a Mesevár és a Nefelejcs Tagóvoda is

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzatának jelentős mértékű finanszírozásából idén megújul a Kazincbarcikai Összevont Óvódák Nefelejcs és Mesevár Tagóvodája is.

– A két tagintézményünk felújításával együtt a Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi épülete korszerűvé válik, aminek nagyon örülünk. A fejlesztésről folyamatosan tájékoztatást adunk a szülőknek. A jövőben az összes kazincbarcikai óvodában korszerű, megújult környezetben fogadjuk majd a gyermekeket – mondta el Liptákné Gergely Valéria intézményvezető.
A következő hetekben megindulnak a két óvoda területén a kivitelezési munkálatok. A korszerűsítés során az ovikban megújulnak a burkolatok: a korábbi járólapokat és laminált padlókat kicserélik. A helyiségek használatához igazodva több, mint 700 m2-nyi felület kap új burkolatot. Felújítják és szükség esetén cserélik a beltéri nyílászárókat.
– Öröm volt látni a boldog arcokat, amikor a közelmúltban átadtuk a megújult óvodákat a városban. A mostani fejlesztés is hozzájárulhat majd ahhoz, hogy a kazincbarcikai óvodák pedagógusai és munkatársai még jobb körülmények között végezhetik országosan is kimagasló munkájukat és kezeik közül csupa boldog, tehetséges gyermek kerülhet ki a jövőben is – árulta el Lövey Zoltán önkormányzati képviselő.
– A felújítások lehetővé teszik, hogy költséghatékonyabban működtethetővé váljanak az intézmények, amely a kialakult gazdasági körülmények között egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Ezen kívül az óvodások és az intézmény munkatársai szempontjából sem mindegy, hogy milyen környezetben töltik hétköznapjaikat. A modern, korszerű helyiségekben vidámabban és hatékonyabban készíthetőek fel a gyermekek az iskolai évekre – állapította meg Pásztor László önkormányzati képviselő.
Egyes helyiségcsoportokat átalakítanak majd, melyek során a kapcsolódó építészeti feladatokat is elvégzik. Az épületekben megtörténik a belső falfelületek teljes körű festése.
Megújulnak a vizes blokkok és a mosdók, melyek esetében a szükséges mértékben a víz- és szennyvízvezeték cseréjére, építésére is sor kerül, valamint új akadálymentes mosdót és rámpát alakítanak ki.
– Nagyon fontosnak tartom, hogy a lehetőségekhez képest mindent megtegyünk az intézményeink fejlesztéséért. A beruházás során a korszerűsítési munkálatokat elvégzik, és az épületek belülről teljes mértékben megújulnak majd – árulta el Riespler Pál önkormányzati képviselő.
A fűtéskorszerűsítés keretében lecserélik a vezetékeket, a szelepeket, illetve a radiátorokat; valamint átalakítják a gyengeáramú rendszert, valamint korszerűsítik az elektromos hálózatot.
A Nefelejcs Tagóvoda udvarán burkolati felújítás történik: aszfalt, kültéri padlóburkolatok és térkő burkolatok cseréje, illetve kialakítására kerül sor.
A Mesevár Tagóvodában szintén rendezik az udvart, itt föld- és építészeti munkákat végeznek majd. A tagintézményben átalakítják az informatikai és telefonhálózatot is.
– Kazincbarcika Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a városban folyó óvodai nevelési, oktatási munkára. Figyelemmel kísérjük a felmerülő infrastrukturális és egyéb igényeket, és igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy intézményeink megfeleljenek a kor követelményeinek, fenntarthatóak legyenek és nem utolsó sorban, hogy az ide járó gyerekek a legjobb ellátást kapják. Most a külső homlokzatok nem fognak megújulni, de folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy a közeljövőben új külsőt is kapjon majd a két óvoda – fejtette ki véleményét Klimon István alpolgármester.

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk