https://kolorline.hu/Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb látványos szakaszához érkezett az elmúlt időszak egyik legjelentősebb és legnagyobb beruházása Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál. Vízi komplexum épül, amely uszoda, strand és wellness funkcióval is rendelkezik majd.

– A beruházás két fázisból áll, az első szakasz várható befejezési ideje 2023. ősze – mondta el Halász Béla, a Delfin Vízisport Klub Kazincbarcika elnöke, aki hozzátette, az első ütem a komplett épületet, benne az 50 méteres sportmedencével és a tanmedencékkel tartalmazza, a további funkciók kialakítása a második fázishoz kapcsolódik.

uszoda

A falazatok, a födémrendszer, valamint az említett 50 méteres medence és a lelátó fog megépülni a következő hetekben, a tervek szerint év végére a tetőszerkezet is elkészülhet.

uszoda

– A városiak régóta vágynak egy olyan vizes létesítményre, amely szabadtéri stranddal is rendelkezik, szép környezetben helyezkedik el, modern technológiával rendelkezik. Egy ekkora volumenű beruházás előkészítése nagyon hosszú folyamat, sok szereplő összefogása és kitartó munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk. Most végre fizikailag látható jelei vannak a haladásnak. Az elkészült vízi komplexum remélhetőleg hosszú évtizedekig fogja szolgálni a városban és a térségben élők kikapcsolódását – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

strand

A létesítmény a Delfin Vízisport Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Wanhua-BorsodChem Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve Kazincbarcika Város Önkormányzata együttműködésében valósul meg, a látványcsapatsportágak támogatási rendszere által, valamint rendkívül jelentős önkormányzati anyagi hozzájárulással. Az infrastrukturális fejlesztés során, az épület mellett több mint 250 parkolóhelyet is kialakítanak.

Az eredetileg közös megegyezéssel megálmodott vízi komplexum és jégcsarnok épületegyüttes Csónakázó-tó melletti megépítésére sajnos nem kerülhet sor. Ennek az az oka, hogy a Kazincbarcikai Ördögök SE az együttműködési megállapodását korábban egyoldalúan felmondta az önkormányzattal annak ellenére, hogy 2016 óta közel 100 millió forintos önkormányzati támogatásban részesült, melyet a futsal, a floorball és a jégkorong szakág működésére, valamint a városi műjégpálya üzemeltetésére fordított. Az egyesület információink szerint önállóan, az önkormányzat nélkül kívánja megvalósítani a jövőbeni és folyamatban lévő sportfejlesztéseit egyaránt – nyilatkozta Klimon István alpolgármester.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk