https://kolorline.hu/Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb látványos szakaszához érkezett az elmúlt időszak egyik legjelentősebb és legnagyobb beruházása Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál. Vízi komplexum épül, amely uszoda, strand és wellness funkcióval is rendelkezik majd.

– A beruházás két fázisból áll, az első szakasz várható befejezési ideje 2023. ősze – mondta el Halász Béla, a Delfin Vízisport Klub Kazincbarcika elnöke, aki hozzátette, az első ütem a komplett épületet, benne az 50 méteres sportmedencével és a tanmedencékkel tartalmazza, a további funkciók kialakítása a második fázishoz kapcsolódik.

uszoda

A falazatok, a födémrendszer, valamint az említett 50 méteres medence és a lelátó fog megépülni a következő hetekben, a tervek szerint év végére a tetőszerkezet is elkészülhet.

uszoda

– A városiak régóta vágynak egy olyan vizes létesítményre, amely szabadtéri stranddal is rendelkezik, szép környezetben helyezkedik el, modern technológiával rendelkezik. Egy ekkora volumenű beruházás előkészítése nagyon hosszú folyamat, sok szereplő összefogása és kitartó munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk. Most végre fizikailag látható jelei vannak a haladásnak. Az elkészült vízi komplexum remélhetőleg hosszú évtizedekig fogja szolgálni a városban és a térségben élők kikapcsolódását – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

strand

A létesítmény a Delfin Vízisport Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Wanhua-BorsodChem Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve Kazincbarcika Város Önkormányzata együttműködésében valósul meg, a látványcsapatsportágak támogatási rendszere által, valamint rendkívül jelentős önkormányzati anyagi hozzájárulással. Az infrastrukturális fejlesztés során, az épület mellett több mint 250 parkolóhelyet is kialakítanak.

Az eredetileg közös megegyezéssel megálmodott vízi komplexum és jégcsarnok épületegyüttes Csónakázó-tó melletti megépítésére sajnos nem kerülhet sor. Ennek az az oka, hogy a Kazincbarcikai Ördögök SE az együttműködési megállapodását korábban egyoldalúan felmondta az önkormányzattal annak ellenére, hogy 2016 óta közel 100 millió forintos önkormányzati támogatásban részesült, melyet a futsal, a floorball és a jégkorong szakág működésére, valamint a városi műjégpálya üzemeltetésére fordított. Az egyesület információink szerint önállóan, az önkormányzat nélkül kívánja megvalósítani a jövőbeni és folyamatban lévő sportfejlesztéseit egyaránt – nyilatkozta Klimon István alpolgármester.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk