https://kolorline.hu/Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb látványos szakaszához érkezett az elmúlt időszak egyik legjelentősebb és legnagyobb beruházása Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál. Vízi komplexum épül, amely uszoda, strand és wellness funkcióval is rendelkezik majd.

– A beruházás két fázisból áll, az első szakasz várható befejezési ideje 2023. ősze – mondta el Halász Béla, a Delfin Vízisport Klub Kazincbarcika elnöke, aki hozzátette, az első ütem a komplett épületet, benne az 50 méteres sportmedencével és a tanmedencékkel tartalmazza, a további funkciók kialakítása a második fázishoz kapcsolódik.

uszoda

A falazatok, a födémrendszer, valamint az említett 50 méteres medence és a lelátó fog megépülni a következő hetekben, a tervek szerint év végére a tetőszerkezet is elkészülhet.

uszoda

– A városiak régóta vágynak egy olyan vizes létesítményre, amely szabadtéri stranddal is rendelkezik, szép környezetben helyezkedik el, modern technológiával rendelkezik. Egy ekkora volumenű beruházás előkészítése nagyon hosszú folyamat, sok szereplő összefogása és kitartó munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk. Most végre fizikailag látható jelei vannak a haladásnak. Az elkészült vízi komplexum remélhetőleg hosszú évtizedekig fogja szolgálni a városban és a térségben élők kikapcsolódását – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

strand

A létesítmény a Delfin Vízisport Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Wanhua-BorsodChem Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve Kazincbarcika Város Önkormányzata együttműködésében valósul meg, a látványcsapatsportágak támogatási rendszere által, valamint rendkívül jelentős önkormányzati anyagi hozzájárulással. Az infrastrukturális fejlesztés során, az épület mellett több mint 250 parkolóhelyet is kialakítanak.

Az eredetileg közös megegyezéssel megálmodott vízi komplexum és jégcsarnok épületegyüttes Csónakázó-tó melletti megépítésére sajnos nem kerülhet sor. Ennek az az oka, hogy a Kazincbarcikai Ördögök SE az együttműködési megállapodását korábban egyoldalúan felmondta az önkormányzattal annak ellenére, hogy 2016 óta közel 100 millió forintos önkormányzati támogatásban részesült, melyet a futsal, a floorball és a jégkorong szakág működésére, valamint a városi műjégpálya üzemeltetésére fordított. Az egyesület információink szerint önállóan, az önkormányzat nélkül kívánja megvalósítani a jövőbeni és folyamatban lévő sportfejlesztéseit egyaránt – nyilatkozta Klimon István alpolgármester.

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk