https://kolorline.hu/Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Vízi komplexum – Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb látványos szakaszához érkezett az elmúlt időszak egyik legjelentősebb és legnagyobb beruházása Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál. Vízi komplexum épül, amely uszoda, strand és wellness funkcióval is rendelkezik majd.

– A beruházás két fázisból áll, az első szakasz várható befejezési ideje 2023. ősze – mondta el Halász Béla, a Delfin Vízisport Klub Kazincbarcika elnöke, aki hozzátette, az első ütem a komplett épületet, benne az 50 méteres sportmedencével és a tanmedencékkel tartalmazza, a további funkciók kialakítása a második fázishoz kapcsolódik.

uszoda

A falazatok, a födémrendszer, valamint az említett 50 méteres medence és a lelátó fog megépülni a következő hetekben, a tervek szerint év végére a tetőszerkezet is elkészülhet.

uszoda

– A városiak régóta vágynak egy olyan vizes létesítményre, amely szabadtéri stranddal is rendelkezik, szép környezetben helyezkedik el, modern technológiával rendelkezik. Egy ekkora volumenű beruházás előkészítése nagyon hosszú folyamat, sok szereplő összefogása és kitartó munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk. Most végre fizikailag látható jelei vannak a haladásnak. Az elkészült vízi komplexum remélhetőleg hosszú évtizedekig fogja szolgálni a városban és a térségben élők kikapcsolódását – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

strand

A létesítmény a Delfin Vízisport Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Wanhua-BorsodChem Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve Kazincbarcika Város Önkormányzata együttműködésében valósul meg, a látványcsapatsportágak támogatási rendszere által, valamint rendkívül jelentős önkormányzati anyagi hozzájárulással. Az infrastrukturális fejlesztés során, az épület mellett több mint 250 parkolóhelyet is kialakítanak.

Az eredetileg közös megegyezéssel megálmodott vízi komplexum és jégcsarnok épületegyüttes Csónakázó-tó melletti megépítésére sajnos nem kerülhet sor. Ennek az az oka, hogy a Kazincbarcikai Ördögök SE az együttműködési megállapodását korábban egyoldalúan felmondta az önkormányzattal annak ellenére, hogy 2016 óta közel 100 millió forintos önkormányzati támogatásban részesült, melyet a futsal, a floorball és a jégkorong szakág működésére, valamint a városi műjégpálya üzemeltetésére fordított. Az egyesület információink szerint önállóan, az önkormányzat nélkül kívánja megvalósítani a jövőbeni és folyamatban lévő sportfejlesztéseit egyaránt – nyilatkozta Klimon István alpolgármester.

További híreink

Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Dátum: 2022. aug 11. 16:38

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

A Barcika Szolg Kft. közleménye melegvíz szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2022. aug 11. 08:17

Értesítjük a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy az ALTEO-Therm Kft. üzemeltetésében lévő Fűtőerőmű egyes berendezéseinek cseréje, illetve karbantartása, valamint a Barcika Szolg Kft. által a városi távhővezeték-rendszeren tervezett munkavégzés miatt 2022. augusztus 22-én 06:00 órától várhatóan 2022. augusztus 25-én 10:00 óráig a távhőszolgáltatás – ezáltal a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz szolgáltatás - a teljes városban szünetel.

Kihagyhatatlan gyűjtemény Kazincbarcika sportmúltjából

Dátum: 2022. aug 10. 17:48

Augusztus 6-án nyílt meg a kazincbarcikai sportlegendák relikviái kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. Aki lemaradt róla, szeptember 2-ig megtekintheti az egyedülálló gyűjteményt.

A KolorFesztiválon folytatódik a határvadász toborzás

Dátum: 2022. aug 10. 16:52

Kazincbarcikán, a KolorFesztiválon folytatódik a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság határvadászokat toborzó kampánya augusztus 11-én, 12-én, 13-án a Mezey István Művészeti Központ udvarán, 18-án és 19-én a Fő téren, valamint a BorsdoChem Kolorfutás Night-on.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

HORGAS ESZTER FUVOLAMŰVÉSZ ÉS HÁRS VIKTOR ESTJE

EDELÉNY, L’HUILLIER-COBURG KASTÉLY KERTJE

GROUP’N’SWING

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ udvara

FÉNYFESTÉS

Kazincbarcika, Fő tér, Polgármesteri Hivatal épülete

Szavazás

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében kiírt kreatív falfestési pályázat közönségszavazása

Grubánovits Attila: Mátyás király

(8) szavazat

Grubánovits Attila: Látványterv

(10) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Túléléskamra

(14) szavazat

Csikó Emőke: A Föld utolsó órája

(110) szavazat

Csovics-Mata Eszter: Zöld város koncepció

(254) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Zöldfal

(22) szavazat

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Reklám

Facebook

Szurkoljunk