https://kolorline.hu/Övék volt a tér

Övék volt a tér

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítő csapa „Miénk itt a tér” fantázianévvel ezen a nyáron is meghirdette július 4. és augusztus 4. között gyermekeknek, fiataloknak, családoknak, baráti társaságoknak szánt programsorozatát.

A nyári szünet tartalmas eltöltése érdekében ingyenes szórakozási lehetőségeket kínáltak a Fő téri játszótéren minden hétfőn és csütörtökön 13 órától.
A programsorozat csalogató és retró nappal kezdődött, melynek keretében a gyerekek akadálypályákat próbálhattak ki, belekóstolhattak régi idők játékaiba is, mint számháború, ugróiskola, gumizás, kamázás.  

gyerekek

Az óvodai és iskolai szociális segítőktől már megszokott prevenciós foglalkozások is helyt kaptak, mely a fiatalokkal, szülőkkel való párbeszédben teljesedett ki. A részeg és drogos szemüveg segítségével feldolgozták a függőségek témáját. Különböző világnapok köré épült, az érzések, social media, társas kapcsolatok, barátság témája, melynek célja az érzékenyítés és közösségépítés volt. Azok is megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot, akik kreatívkodni vágytak.  A különböző kézműves lehetőségnek köszönhetően a gyerekek követ festhettek, paracord- és barátságkarkötőt készíthettek, aszfaltkréta-rajzversenyen ügyeskedhettek. A résztvevő gyerekeket apró ajándékokkal, csillámtetoválással és az arcfestéssel jutalmazták.

gyerekek

A program sikeres megvalósulásában közreműködött több együttműködő partner.  A miskolci fogyatékosságügyi tanácsadók az esélyegyenlőség témáját hozták el a gyerekeknek játékos formában. Ezáltal megtapasztalhatták a fogyatékossággal élők nehézségeit, jobban megérthették őket, illetve elfogadóbbá válhattak. Két alkalommal is ellátogatott a Hajdúsági Vakvezető és Segítő Kutya Képzésért Alapítvány Kertész Ágota, kutyaterapeuta, kutyakiképző vezetésével. Ágotától megtudhatták a jelenlévők mi mindenre képesek a segítő kutyák, hogy mi az alapengedelmesség, és ezen kívül milyen trükköket taníthatunk meg kutyáinknak.

gyerekek

Az utolsó héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy KRESZ-parkkal vezette be a gyerekeket a közlekedés szabályaiba. Az egy hónapon át tartó programsorozat méltó lezárása volt egy városkvíz. A családok csatangolhattak a városban, rejtvényeket oldottak meg, a megadott helyeket keresték.  A szervezők elmondása alapján boldogsággal töltötte el őket, amikor látták, hogy a családok, baráti társaságok elfáradva ugyan, de fülig érő mosollyal az arcukon tértek vissza a feladatok teljesítése után. Öröm volt számukra látni a lelkesedést, az összefogást és azt, hogy a családok élvezték az együtt töltött minőségi időt.

gyerekek

A program sikerességét jól bizonyítják a „Miénk itt a tér” facebook eseménybe írt szülői visszajelzések, ebből néhány:

„Hatalmas köszönet a program szervezőinek a változatos és kreatív programokért…..a gyerkőcök, és mi felnőttek is nagyon élveztük minden percét! Jó volt látni a hétről hétre, alkalomról alkalomra visszatérő, ismerőssé, barátokká váló arcokat! Minőségi időt tölthettünk itt együtt, miközben csillámtetkóztunk, kavicsot festettünk, barátság karkötőt készítettünk, izgalmas kvízeket és akadályversenyeket teljesítettünk. A gyerkőcök ismerkedhettek a KRESZ-szel, kipróbálhatták magukat aszfaltrajz versenyben is. Az eseménysorozat záró akkordja a városkvíz nagyon szuper volt. Szükség volt kitartásra, kreativitásra és bizony néha gondolkodni is kellett. Köszönjük még egyszer, hogy egy ilyen szuper nyári kalandot biztosítottatok nekünk! Jövőre találkozunk!”

„….Egy hónapon keresztül, minden hétfőn és csütörtökön gondolkodás nélkül indultunk el a térre, mert tudtuk, hogy valami jó fog történni velünk! A záró városkvíz pedig egy jól kitalált, a résztvevők számára kalandos és szórakoztató verseny volt, szuper feladatokkal. A verseny teljesítéséhez szükség volt városismeretre, kreativitásra és kitartásra. Úgy gondolom, hogy egyiket sem árt fejleszteni gyermekeinkben. A programok során barátságok születtek, ismerkedtünk (igen, mi felnőttek is) egymással - ez szintén pozitív hozadéka volt a Miénk itt a tér!-nek. Szóval: KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!”

„Köszönjük szépen a csodás programokat, mellyel nagyok sok felejthetetlen élményt kaptunk a gyerekekkel. Mindenki nagyon - nagyon kedves, figyelmes és teljes mértékben a gyerekekről szóló odaadással voltak mindenki felé! Biztosan legközelebb is ott leszünk a rendezvényeket….KÖSZÖNJÜK NEKTEK!”

gyerekek

Forrás: Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Központ

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk