https://kolorline.hu/Övék volt a tér

Övék volt a tér

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítő csapa „Miénk itt a tér” fantázianévvel ezen a nyáron is meghirdette július 4. és augusztus 4. között gyermekeknek, fiataloknak, családoknak, baráti társaságoknak szánt programsorozatát.

A nyári szünet tartalmas eltöltése érdekében ingyenes szórakozási lehetőségeket kínáltak a Fő téri játszótéren minden hétfőn és csütörtökön 13 órától.
A programsorozat csalogató és retró nappal kezdődött, melynek keretében a gyerekek akadálypályákat próbálhattak ki, belekóstolhattak régi idők játékaiba is, mint számháború, ugróiskola, gumizás, kamázás.  

gyerekek

Az óvodai és iskolai szociális segítőktől már megszokott prevenciós foglalkozások is helyt kaptak, mely a fiatalokkal, szülőkkel való párbeszédben teljesedett ki. A részeg és drogos szemüveg segítségével feldolgozták a függőségek témáját. Különböző világnapok köré épült, az érzések, social media, társas kapcsolatok, barátság témája, melynek célja az érzékenyítés és közösségépítés volt. Azok is megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot, akik kreatívkodni vágytak.  A különböző kézműves lehetőségnek köszönhetően a gyerekek követ festhettek, paracord- és barátságkarkötőt készíthettek, aszfaltkréta-rajzversenyen ügyeskedhettek. A résztvevő gyerekeket apró ajándékokkal, csillámtetoválással és az arcfestéssel jutalmazták.

gyerekek

A program sikeres megvalósulásában közreműködött több együttműködő partner.  A miskolci fogyatékosságügyi tanácsadók az esélyegyenlőség témáját hozták el a gyerekeknek játékos formában. Ezáltal megtapasztalhatták a fogyatékossággal élők nehézségeit, jobban megérthették őket, illetve elfogadóbbá válhattak. Két alkalommal is ellátogatott a Hajdúsági Vakvezető és Segítő Kutya Képzésért Alapítvány Kertész Ágota, kutyaterapeuta, kutyakiképző vezetésével. Ágotától megtudhatták a jelenlévők mi mindenre képesek a segítő kutyák, hogy mi az alapengedelmesség, és ezen kívül milyen trükköket taníthatunk meg kutyáinknak.

gyerekek

Az utolsó héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy KRESZ-parkkal vezette be a gyerekeket a közlekedés szabályaiba. Az egy hónapon át tartó programsorozat méltó lezárása volt egy városkvíz. A családok csatangolhattak a városban, rejtvényeket oldottak meg, a megadott helyeket keresték.  A szervezők elmondása alapján boldogsággal töltötte el őket, amikor látták, hogy a családok, baráti társaságok elfáradva ugyan, de fülig érő mosollyal az arcukon tértek vissza a feladatok teljesítése után. Öröm volt számukra látni a lelkesedést, az összefogást és azt, hogy a családok élvezték az együtt töltött minőségi időt.

gyerekek

A program sikerességét jól bizonyítják a „Miénk itt a tér” facebook eseménybe írt szülői visszajelzések, ebből néhány:

„Hatalmas köszönet a program szervezőinek a változatos és kreatív programokért…..a gyerkőcök, és mi felnőttek is nagyon élveztük minden percét! Jó volt látni a hétről hétre, alkalomról alkalomra visszatérő, ismerőssé, barátokká váló arcokat! Minőségi időt tölthettünk itt együtt, miközben csillámtetkóztunk, kavicsot festettünk, barátság karkötőt készítettünk, izgalmas kvízeket és akadályversenyeket teljesítettünk. A gyerkőcök ismerkedhettek a KRESZ-szel, kipróbálhatták magukat aszfaltrajz versenyben is. Az eseménysorozat záró akkordja a városkvíz nagyon szuper volt. Szükség volt kitartásra, kreativitásra és bizony néha gondolkodni is kellett. Köszönjük még egyszer, hogy egy ilyen szuper nyári kalandot biztosítottatok nekünk! Jövőre találkozunk!”

„….Egy hónapon keresztül, minden hétfőn és csütörtökön gondolkodás nélkül indultunk el a térre, mert tudtuk, hogy valami jó fog történni velünk! A záró városkvíz pedig egy jól kitalált, a résztvevők számára kalandos és szórakoztató verseny volt, szuper feladatokkal. A verseny teljesítéséhez szükség volt városismeretre, kreativitásra és kitartásra. Úgy gondolom, hogy egyiket sem árt fejleszteni gyermekeinkben. A programok során barátságok születtek, ismerkedtünk (igen, mi felnőttek is) egymással - ez szintén pozitív hozadéka volt a Miénk itt a tér!-nek. Szóval: KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!”

„Köszönjük szépen a csodás programokat, mellyel nagyok sok felejthetetlen élményt kaptunk a gyerekekkel. Mindenki nagyon - nagyon kedves, figyelmes és teljes mértékben a gyerekekről szóló odaadással voltak mindenki felé! Biztosan legközelebb is ott leszünk a rendezvényeket….KÖSZÖNJÜK NEKTEK!”

gyerekek

Forrás: Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Központ

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk