https://kolorline.hu/Kihagyhatatlan gyűjtemény Kazincbarcika sportmúltjából

Kihagyhatatlan gyűjtemény Kazincbarcika sportmúltjából

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Augusztus 6-án nyílt meg a kazincbarcikai sportlegendák relikviái kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. Aki lemaradt róla, szeptember 2-ig megtekintheti az egyedülálló gyűjteményt.

A megnyitón Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a közönséget.
– Annak a jelentőségéről, hogy Kazincbarcika nemzeti sportváros, tudnunk kell nekünk is. Egy ilyen kiállítás mindig megmutatja, hogy a városban a sportnak milyen ereje van. Azt, hogy a következő generációnak a testmozgást, a versengést, az egészséges életmódot hogyan tudjuk megmutatni, megszerettetni, nagyon fontos. Már most érkeztek felajánlások, ezért reményeim szerint tovább fog fejlődni ez a tárlat, és hamarosan állandó kiállítás nyílhat az itt bemutatott relikviákból, már csak egy helyszínt kell találnunk nekik. Fontosnak tartom, hogy a településünkön folyó sportéletet bemutassuk. Lássák az országban és a határon túl, hogy milyen büszkék vagyunk – mondta el a városvezető.

Az esemény házigazdája Knézy Jenő sportkommentátor volt, aki elárulta, hogy a sport mellett nagyon szereti a régiségeket is, így ez a kiállítás igazán közel áll a szívéhez.
– Én mindig hiszek abban, hogy a sportnak közösségformáló ereje van. Ez a kiállítás az 50-es évek közepétől megmutatja, hogy Kazincbarcikán milyen sportélet volt. Szerintem ez nagyon fontos és hiánypótló, és minden várost arra biztatnék, ha van egy ilyen gazdag sportmúltja, mint Kazincbarcikának, akkor legyen egy ilyen megfelelő kiállítása. Azt vettem észre, hogy azok az emberek, akik felajánlották ide a relikviáikat, mezeket, érmeket, azok eljöttek és könnyes szemmel nézegették, mi volt 50-ben, 60-ban hetvenben. Ennél szívet melengetőbb kevés van – árulta el a házigazda.

A kiállításon láthatóak többek között labdarúgás, röplabda kézilabda tenisz, sakk, és súlyemelő relikviák is. A szakosztályok sportáganként körülbelül 10-15 tárgyat, köztük mezeket, labdákat, valamint kupákat ajánlottak fel.
– Körülbelül három hónappal ezelőtt a városvezetés kitalálta a kiállítás megvalósulásának a lehetőségét. Az első lépésként a városban dolgozó aktív, nagy múlttal rendelkező legendákat sikerült megszólítanunk szinte minden sportágban. Nagy örömömre szolgált, hogy a tárlat egyik fő szervezője lehettem, hiszen olyan emberekkel dolgozhattam együtt, akik a városi sportmúltat megteremtették és igazi példaképpé váltak, akik mintát mutattak a leendő sportolók számára. A legendák minden kapcsolati tőkéjüket felhasználva megszervezték ennek a kiállításnak a tárgyi anyagait. Szeptemberben meginvitáljuk az iskolásokat is, akik reményeink szerint a látottak alapján minél többen elkezdenek majd sportolni – fejtette ki véleményét Kovács László, önkormányzati tanácsadó.

A Kazincbarcikai Sportlegendák Relikviáiból összeállt kiállítás szeptember 2-áig tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. 

 

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk