https://kolorline.hu/Ünnepi képviselő-testületi ülésen emlékeztek az államalapításra

Ünnepi képviselő-testületi ülésen emlékeztek az államalapításra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Augusztus 20-án, az államalapításunk és Szent István koronázása napján tartottak ünnepi képviselő-testületi ülést Kazincbarcikán, ahol a város legrangosabb kitüntető díjait adták át.

Idén Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Elismerő Plakett kitüntető díját Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák nyugalmazott vezetője, Máthéné Kacsinkó Katalin mesterpedagógus, valamint Pátrovics Géza. súlyemelő edző kapta; a Pro Urbe Kazincbarcika kitüntető díját dr. Sád Edvárd közjegyző és dr. Tóth Erzsébet Mária, a BorsodChem Zrt. foglalkozás-egészségügyi főorvosa, a XIII. körzet háziorvosa, a Városi Kórház Rendelőintézetének volt igazgatója vehette át.

Az ünnepi képviselő-testületi ülésen több év kényszerkihagyás után ismét részt vettek Kazincbarcika testvérvárosi partnerei is. Idén Heidi Stautner tanácsadó és férje érkezett Burgkirchenből; Yaso Minkov, Dimitrovgrad alpolgármesterét kísérte el Gergana Krasteva önkormányzati tanácselnök és Dinko Gospodinov osztályvezető; Adam Rams Knurow polgármesterével és feleségével Barbara Ramsal, Anna Misiura igazgató és Eugenusz Alczynski érkezett városunkba.

Sajnos a háborús helyzet miatt ukrán testvérvárosunk, Técső nem képviseltette magát az ünnepségen. Az orosz-ukrán háború kitörését követően Kazincbarcika Város Önkormányzata azonnal felvette a kapcsolatot a településsel és felajánlotta segítségét. Az önkormányzat által biztosított segélyszállítmányok többek között kötszereket, gyógyászati segédeszközöket, gyógyszereket, hordágyakat, tolószékeket, tisztítószereket, tűzoltósági munkához szükséges felszereléseket – és tartós élelmiszereket tartalmaztak. Técsőnek szüksége volt egy nagy méretű egészségügyi sátorra is, amit az önkormányzat szintén tudott biztosítani, ami óriási segítséget jelentett testvérvárosunknak. A városban a példaértékű összefogásnak köszönhetően rengeteg adomány érkezett, amelyet az önkormányzat eljutatott az ukrajnai településre.

Mókus

Az ünnepséget Szirtes Edina Mókus hegedűművész, énekesnő, zeneszerző produkciója nyitotta meg. Ezt követően dr. Janka Gábor parókus, Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök, Bundzik Attila és Kolumbán Gábor református lelkész közösen szentelték meg a nemzeti színű szalaggal átkötött, frissen sütött kenyeret. Mivel a probléma aktualitása napjainkban igencsak meghatározó, ezért az imádságuk során mindannyiunk kiemelt kívánságát közvetették: „Mindennapi kenyerünket, add meg nekünk ma!”.

Kenyérszentelés

Klimon István alpolgármester ünnepi köszöntőjében többek között az új kenyérről, mint szimbólumról beszélt, és kiemelte a baráti és testvéri kapcsolatok jelentőségét:
– A mostanában kialakult rendkívül nehéz helyzetben még fontosabb, hogy ápoljuk a kapcsolatainkat, őrizzük meg barátainkat, testvéreinket, ha másképp nincs rá lehetőségünk, legalább a szívünkben – mondta el a városvezető.

Klimon István

Az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülésen a város legrangosabb kitüntető díjait vehették át olyan személyek, akik a település életében, a településért maradandót alkottak, a város fejlődéséhez, jó hírének, elismertségének növeléséhez hozzájárultak. Az elmúlt hónapokban több személy is városi elismerésben részesült, melyeknek átadására szintén az ünnepségen került sor.
A díjakat Szitka Péter polgármester, dr. Makkai Orsolya alpolgármester és Klimon István alpolgármester adta át a kitüntetetteknek.

Schottner Lívia

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült Schottnerné Szabó Lívia, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium pedagógusa
A tanítványai rajonganak érte, a pedagógustársai pedig tisztelik őt a szerénységéért, együttműködő készségéért, segítőkészségéért. Szakmai munkájára a magas színvonal volt mindig is jellemző, oroszlánrésze volt abban, hogy 20 év alatt az iskola eljutott odáig, hogy a korábbi 30-40%-kal szemben ma az érettségizők 80-90%-a legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Dr. Kerekes Anna

A Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjat dr. Kerekes Anna Vilma radiológus, osztályvezető főorvos kapta.
Dr. Kerekes Anna 1974. október 1-jétől dolgozik a Kazincbarcikai Városi Kórház Röntgen Osztályán. A kiváló szakember betegekkel való bánásmódja is pédaértékű, hiszen emberségével bármilyen problémával küzdő pacienst meg tud nyugtatni, bármilyen kérdésben tud segíteni a hozzá fordulóknak. Tudásvágya kimeríthetetlen, folyamatosan továbbképzi magát és kollégáinak is szívesen átadja tudását. Munkája nélkülözhetetlen az osztály zavartalan működéséhez. 

Szilágyi Lászlóné

A Kazincbarcika Város Közszolgálatáért kitüntető díjat Szilágyi Lászlóné kormányablak szakügyintéző vette át.
Szilágyi Lászlóné 1980-baj helyezkedett el a Kazincbarcika Városi Tanács VB Termelés-ellátás Felügyeleti Osztályán, majd rövid idő elteltével a Pénzügyi Osztály Adócsoportján folytatta tevékenységét. 2015-től a Kazincbarcikai Járási Hivatal kormányablak szakügyintézője. A közel 42 éve folyamatos közszolgálati munkáját mindvégig rendkívüli szorgalommal, precizitással, felelősségteljesen és nagy szakmai hozzáértéssel végezte.

Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Elismerő Plakettje” azoknak a városhoz kötődő személyeknek és közösségeknek adományozható, akik a tudományok, a művészetek, az oktatás-nevelés, a kulturális, társadalmi és gazdasági élet, a gyógyítás területén, valamint a város közigazgatásában kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájukkal hozzájárultak Kazincbarcika fejlődéséhez, hírneve növeléséhez. 2022-ben.

Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Elismerő Plakett kitüntető díját kapták:

Horváthné Geleta Mária

Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák nyugalmazott vezetője
Munkáját mindig a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, szeretete jellemezte. Az óvodás gyermekek egyéni fejlettségének figyelembevételével kiemelten foglalkozott a komplex személyiségfejlesztéssel a népi hagyományok ápolásával ötvözve. Pályája kezdete óta nagy hangsúlyt helyezett szakmai fejlődésére az új, korszerű pedagógiai módszerek, technikák alkalmazására. Vezetőként fontos feladatának tekintette az intézmény óvodapedagógusainak mentorálását.
Elméleti és gyakorlati munkájával kiemelkedő módon járult hozzá a városi nevelés-oktatás fejlesztéséhez, példaképül szolgálhat a város fiatalságának.

MáthénéKcsinkó Katalin

Máthéné Kacsinkó Katalin mesterpedagógus
Az aktív tanítás során számos diákot készített fel sikeresen az érettségikre és a felvételikre. . Munkáját a pontosság, a precizitás jellemezte. 2008. szeptember 1-től igazgatóhelyettesi feladatokkal bízta meg az akkori igazgató. Pályája során fontosnak tartotta a folyamatos önképzést és önfejlesztést. Számos továbbképzésen vett részt, amelyen minőségbiztosítási, életvezetési ismereteket szerzett. 2014-től az akkor bevezetett új pedagógus életpályamodellhez kapcsolódóan tanfelügyeleti szakértői tanfolyamot végzett, így ettől az évtől kezdődően az Oktatási Hivatal megbízásából folyamatosan végzi mestertanári minősítésben a tanfelügyeleti és minősítési munkát.

Pátrovics Géza súlyemelő edző, aki jelenleg A lengyelországi Rasynban a Masters Súlyemelő Európabajnokság vesz rész a kitüntetést egy későbbi időpontban veszi át.

A Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Pro Urbe Kazincbarcika” díja azoknak a városban élő, alkotó vagy munkásságukkal a városhoz kötődő alkotóművészeknek, kutatóknak, elméleti és gyakorlati szakembereknek adományozható, akik a tudományok, művészetek, kultúra, kommunikáció, gazdaság vagy a közélet egyéb területein maradandót alkottak, vagy átlagot meghaladó színvonalú munkavégzésükkel a település lakossága körében is elismerést váltottak ki. 2022-ben Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Pro Urbe Kazincbarcika kitüntető díját kapja dr. Sád Edvárd közjegyző és dr. Tóth Erzsébet Mária, a BorsodChem Zrt. foglalkozás-egészségügyi főorvosa, a XIII. körzet háziorvosa, a Városi Kórház Rendelőintézetének volt igazgatója érdemelte ki.

Dr. Ság

 

Dr. Tóth Erzsébet

 

 

A fesztivál főszervezője, a Barcika Art Nonprofit Kft. és Kazincbarcika Város Önkormányzata szintén az ünnepi képviselő-testületi ülés vendégei jelenlétében köszönte meg a KolorFesztivál két kiemelten fontos együttműködő partnerének és támogatójának a segítséget. A támogatói diplomákat Szitka Péter polgármester és Heidrich Zsolt, a Barcika Art Nonprofit Kft. ügyvezetője nyújtotta át a Wanhua-BorsodChem Zrt. képviseletében Klinkó Zoltán kommunikációs specialistának, valamint az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. képviseletében Hohol Gábor energiatermelési igazgatónak.

Klinkó Zoltán

Hohol Péter

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk