https://kolorline.hu/Ingyenes előadás a KATA-változásokról

Ingyenes előadás a KATA-változásokról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata ingyenes előadással nyújtott segítséget azoknak a kisadózóknak, akiket érint a kormány által nemrég elfogadott KATA-módosításáról szóló törvény.

Mint ismeretes az Országgyűlés által július 12-én kivételes eljárásban elfogadott új KATA-törvény radikális újratervezésre készteti a kisadózókat. Jelentősen szűkül a KATA választására jogosultak köre: az új szabályozás kizárólag a lakossági megrendelőktől bevételt szerző, főfoglalkozású, egyéni vállalkozóknak engedi meg a KATA választását, kivéve a taxisok. A változás azokat is érinti, akik üzleti kapcsolatban voltak ilyen vállalkozásokkal.
– Önkormányzatunk mindenképpen szeretett volna segítséget nyújtani azoknak a helyi kisvállalkozóknak, akik a törvénymódosítás miatt patthelyzetbe kerültek. Városunkban többen is éltek a KATA adta lehetőségekkel, ezért úgy gondoltuk, hogy a szakmai körökben méltán elismert szakembert kérünk fel arra, hogy segítsen ezeknek az üzletembereknek abban, hogyan vigyék tovább cégüket vagy vállalkozásukat.  A pénzügyi és számviteli tanácsadás területén széles körű szakmai tapasztalattal rendelkező Homor József kamarai tag, könyvvizsgáló, költségvetési minősítéssel rendelkező adószakértő szívesen fogadta el felkérésünket. Reményeink szerint ezzel az ingyenes előadással sikerült kiutat mutatni az elsőre lehetetlennek látszó helyzetből – mondta el Klimon István alpolgármester.
Az előadás során Homor József kifejtette, miért volt szükség ennek a törvénynek a módosítására. Összehasonlítást végzett, hogy mi lesz augusztus végéig, illetve mi várható szeptember 1-jétől. Ezt követően azokat az alternatívákat mutatta be, amelyek segítenek eldönteni a kisadózóknak, hogy hogyan tovább. Azok, akik a KATA mellett döntöttek, megtudhatták, hogy az elkövetkezendő hónapokban milyen teendők és határidők várnak rájuk. A hallgatók a több mint egyórás előadás alatt útmutatást kaphattak ahhoz, hogy vállalkozásukat hogyan folytassák tovább sikeresen.
A prezentációt követően a résztvevők választ kaptak felmerülő kérdéseikre, és tanácsokkal látta el őket a szakember.

A teljes előadás megtekinthető:

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Galéria ’70

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk