https://kolorline.hu/Ingyenes előadás a KATA-változásokról

Ingyenes előadás a KATA-változásokról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata ingyenes előadással nyújtott segítséget azoknak a kisadózóknak, akiket érint a kormány által nemrég elfogadott KATA-módosításáról szóló törvény.

Mint ismeretes az Országgyűlés által július 12-én kivételes eljárásban elfogadott új KATA-törvény radikális újratervezésre készteti a kisadózókat. Jelentősen szűkül a KATA választására jogosultak köre: az új szabályozás kizárólag a lakossági megrendelőktől bevételt szerző, főfoglalkozású, egyéni vállalkozóknak engedi meg a KATA választását, kivéve a taxisok. A változás azokat is érinti, akik üzleti kapcsolatban voltak ilyen vállalkozásokkal.
– Önkormányzatunk mindenképpen szeretett volna segítséget nyújtani azoknak a helyi kisvállalkozóknak, akik a törvénymódosítás miatt patthelyzetbe kerültek. Városunkban többen is éltek a KATA adta lehetőségekkel, ezért úgy gondoltuk, hogy a szakmai körökben méltán elismert szakembert kérünk fel arra, hogy segítsen ezeknek az üzletembereknek abban, hogyan vigyék tovább cégüket vagy vállalkozásukat.  A pénzügyi és számviteli tanácsadás területén széles körű szakmai tapasztalattal rendelkező Homor József kamarai tag, könyvvizsgáló, költségvetési minősítéssel rendelkező adószakértő szívesen fogadta el felkérésünket. Reményeink szerint ezzel az ingyenes előadással sikerült kiutat mutatni az elsőre lehetetlennek látszó helyzetből – mondta el Klimon István alpolgármester.
Az előadás során Homor József kifejtette, miért volt szükség ennek a törvénynek a módosítására. Összehasonlítást végzett, hogy mi lesz augusztus végéig, illetve mi várható szeptember 1-jétől. Ezt követően azokat az alternatívákat mutatta be, amelyek segítenek eldönteni a kisadózóknak, hogy hogyan tovább. Azok, akik a KATA mellett döntöttek, megtudhatták, hogy az elkövetkezendő hónapokban milyen teendők és határidők várnak rájuk. A hallgatók a több mint egyórás előadás alatt útmutatást kaphattak ahhoz, hogy vállalkozásukat hogyan folytassák tovább sikeresen.
A prezentációt követően a résztvevők választ kaptak felmerülő kérdéseikre, és tanácsokkal látta el őket a szakember.

A teljes előadás megtekinthető:

 

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk