https://kolorline.hu/Felavatták a gólyafiókákat

Felavatták a gólyafiókákat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gólyafióka-avató ünnepséget tartott augusztus 31-én Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola. A jó hangulatú rendezvényen jelképesen felavatták a gólyafiókákat.

Az iskolák első osztályainak bevonulásával, valamint a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola mini koncertjével és táncos produkcióival kezdődött a rendezvény, majd Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent szülőket, pedagógusokat és az első osztályba készülő gyerekeket. Beszédében megköszönte az óvodapedagógusok munkáját, és biztosította a gyerekeket arról, hogy ugyanolyan szeretettel fogják a tanító nénik is várni őket az iskolába, ahol rengeteg tudás és élmény vár rájuk.
A köszöntők sorát Nagy Tamás a Kazincbarcika Tankerületi Központ szakmai vezetője folytatta, aki kiemelte, hogy igazán jó pedagógusok oktatják majd az elsős diákot.
A köszöntőt Szitka Péter, Kazincbarcika polgármesterének beszéde követte, aki Klimon István alpolgármesterrel együtt lépett a színpadra, azért, hogy megtanítsák a kicsiket az első – és egyben az egyik legfontosabb – iskolai feladatra, hogy hogyan is kell jelentkezni.
Kondorné Sztojka Ágnes a Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetője szintén külön megköszönte az óvodapedagógusok áldozatos munkáját és egyben kérte a szülők maximális bizalmát.
Ezt követően a városvezetők az osztályok képviselőinek feltűzték az iskolai jelvényeket, az apróságok esküt tettek és verset is mondtak. Az ünnepségen minden új általános iskolai osztály ajándékot is kapott, amit Nagy Tamás, a Kazincbarcikai Tankerület szakmai vezetője, és Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetője adtak át. Az eseményt Endrődi Ági és a Fellegjárók zenekar gyermekkoncertje zárta.

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk