https://kolorline.hu/Felavatták a gólyafiókákat

Felavatták a gólyafiókákat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gólyafióka-avató ünnepséget tartott augusztus 31-én Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola. A jó hangulatú rendezvényen jelképesen felavatták a gólyafiókákat.

Az iskolák első osztályainak bevonulásával, valamint a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola mini koncertjével és táncos produkcióival kezdődött a rendezvény, majd Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent szülőket, pedagógusokat és az első osztályba készülő gyerekeket. Beszédében megköszönte az óvodapedagógusok munkáját, és biztosította a gyerekeket arról, hogy ugyanolyan szeretettel fogják a tanító nénik is várni őket az iskolába, ahol rengeteg tudás és élmény vár rájuk.
A köszöntők sorát Nagy Tamás a Kazincbarcika Tankerületi Központ szakmai vezetője folytatta, aki kiemelte, hogy igazán jó pedagógusok oktatják majd az elsős diákot.
A köszöntőt Szitka Péter, Kazincbarcika polgármesterének beszéde követte, aki Klimon István alpolgármesterrel együtt lépett a színpadra, azért, hogy megtanítsák a kicsiket az első – és egyben az egyik legfontosabb – iskolai feladatra, hogy hogyan is kell jelentkezni.
Kondorné Sztojka Ágnes a Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetője szintén külön megköszönte az óvodapedagógusok áldozatos munkáját és egyben kérte a szülők maximális bizalmát.
Ezt követően a városvezetők az osztályok képviselőinek feltűzték az iskolai jelvényeket, az apróságok esküt tettek és verset is mondtak. Az ünnepségen minden új általános iskolai osztály ajándékot is kapott, amit Nagy Tamás, a Kazincbarcikai Tankerület szakmai vezetője, és Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetője adtak át. Az eseményt Endrődi Ági és a Fellegjárók zenekar gyermekkoncertje zárta.

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Galéria ’70

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk