https://kolorline.hu/Újra van egyetemi képzés Kazincbarcikán

Újra van egyetemi képzés Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Sajtótájékoztatón jelentette be Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester, Prof. Dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem Anyag és Vegyészmérnöki Kar Kémiai Intézetének igazgatója, Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és Kommunikációs igazgatója, Szabóné Bánfalvi Marianna HR-szolgáltatások főosztályvezetője, Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója, Gérus Béla szakmai igazgatóhelyettes, valamint Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, hogy elindult az egyetemi vegyészmérnöki alapképzés Kazincbarcikán. A képzésnek helyet biztosító Irinyi János Református Oktatási Központban szeptember 9-én a hallgatók már az első órán részt is vettek.

Több éves előkészítő munkát követően, Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Miskolci Egyetem, az Irinyi János Református Oktatási Központ, a BorsodChem Zrt. és a Tiszáninneni Református Egyházkerület összefogásának köszönhetően újra van helyben felsőfokú oktatás.
Prof. Dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem Korszerű Anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjának igazgatója hangsúlyozta, hogy hosszú távú együttműködést terveznek Kazincbarcikával és a közösen elért kezdeti sikerek optimizmusra adnak okot a képzés folytatására.
– A fiatalok számára elérhető egyetemi képzés mindig azt sugallja, hogy jó helyen járnak, és jó itt maradniuk. Kazincbarcika Város Önkormányzatának a legfontosabb, hogy minél több lakost meg tudjon tartani, valamint minél több fiatalt vissza tudjon csábítani a városba – árulta el Szitka Péter polgármester.
A Miskolci Egyetem a magyarországi felsőfokú oktatási intézmények közül az első, nemzetközi szinten pedig előkelő helyen szerepel a relatív kiválósági listán, így nagy jelentőséggel bír, hogy Kazincbarcikán kihelyezett szakot, tagozatot működtet.
Szabóné Bánfalvi Marianna, a BorsodChem Zrt. HR-szolgáltatások főosztályvezetője kiemelte, hogy egy olyan képzést sikerült a városba hozni, ami valóban használható diplomát, biztos elhelyezkedést és hosszútávú karriert kínál azoknak, akik elvégzik. A tanulók a gyakorlatukat  a BorsodChemben végezhetik, mely tökéletes hely ahhoz, hogy ebben a szakmában gyakorlati tudást szerezzenek és később a cég tárt karokkal várja majd a frissen végzett vegyészmérnököket.
– Nagy jelentőséggel bír Kazincbarcika életében, hogy újra van helyben felsőfokú oktatásban való részvételre lehetőség. Fontos, hogy az itt élő fiataloknak minél több alternatívát biztosítsunk a jövőjükre vonatkozóan. Sok család számára nagy segítség lehet, ha a gyermekük helyben tanulhat tovább és nem kell messzire költöznie a diploma megszerzéséért – tette hozzá Klimon István alpolgármester.
A vegyészmérnökképzés keretében az országban először, kísérleti jelleggel városunkban vezeti be a kar a személyre szabott oktatási modellt is, így az egyetemi alapképzésbe belépők mellé páronként egy-egy fiatal mentoroktató áll majd, aki heti rendszerességgel konzultál a rábízott hallgatókkal, segíti az előrehaladásukat a tanulmányaik során.
– Az oktatás az Irinyi János Református Oktatási Központban zajlik, ahol biztosított az országosan is kiemelkedő színvonalú, oktatáshoz szükséges technikai feltétel és a műveleti laboratórium – osztotta meg az információt a sajtó képviselőivel Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Galéria ’70

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk