https://kolorline.hu/Főszerepben a bicikli

Főszerepben a bicikli

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Barcika Art Nonprofit Kft. és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítványa idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Bike Day-t tartottak Kazincbarcikán. Szeptember 22-én a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kollégáival, illetve Wéber Gábor autóversenyzővel és szakkommentátorral is találkozhattak a résztvevők.

Bringás reggeli nyitotta meg a Bike Day-t Kazincbarcikán, ahol az Unikornis szobor előtti kerékpáros útszakaszon vendégelték meg a kerékpárral közlekedőket. Az autómentes napon, már hagyománynak számít, hogy az óvodások és az általános iskolások egy közlekedésbiztonsági versenyen vesznek részt. Reggel a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban az óvodások bizonyíthatták tudásukat, ahol egy ügyességi pálya, illetve KRESZ-teszt várt rájuk. Az eseményen a Napsugár Tagóvoda, a Füzike Tagóvoda, a Székhely Óvoda, a Nefelejcs Tagóvoda, a Mesevár Tagóvoda, illetve a Százszorszép Tagóvoda is részt vett. A vándorkupát idén a Nefelejcs Tagóvoda ovisai vihették haza, de természetesen minden csapat kapott egy különböző játékokból álló ajándékcsomagot.

A délelőtt folyamán a megújult Fő téren folytatódott a program, ahol a Kazinczy Ferenc Tagiskola, az Árpád Fejedelem Tagiskola, az Ádám Jenő Tagiskola, a Dózsa György Tagiskola, a Pollack Mihály Általános Iskola és a Tompa Mihály Református Általános Iskola tanulói mérhették össze KRESZ-tudásukat és ügyességüket. A gyerekek emellett kipróbálhatták a bringapárbajt, valamint a turmixbringát, ahol az apróságok maguknak készíthettek banánturmixot. A versenyen a legjobb három csapat ajándékcsomagot kapott. Harmadik helyen végzett a Dózsa György Tagiskola, második lett az Ádám Jenő tagiskola, első helyezett pedig a Pollack Mihály Általános Iskola, így idén ők vihették haza a vándorkupát.

Az autómentes nap alkalmából Kazincbarcikára látogatott Wéber Gábor autóversenyző és szakkommentátor, aki dr. Rácz Tamás rendőralezredessel járta a várost egy rendőrautóban, így elemezve a városban lévő forgalmat, a közlekedési morált, illetve balesetmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak.

 

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk