https://kolorline.hu/Főszerepben a bicikli

Főszerepben a bicikli

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Barcika Art Nonprofit Kft. és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítványa idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Bike Day-t tartottak Kazincbarcikán. Szeptember 22-én a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kollégáival, illetve Wéber Gábor autóversenyzővel és szakkommentátorral is találkozhattak a résztvevők.

Bringás reggeli nyitotta meg a Bike Day-t Kazincbarcikán, ahol az Unikornis szobor előtti kerékpáros útszakaszon vendégelték meg a kerékpárral közlekedőket. Az autómentes napon, már hagyománynak számít, hogy az óvodások és az általános iskolások egy közlekedésbiztonsági versenyen vesznek részt. Reggel a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban az óvodások bizonyíthatták tudásukat, ahol egy ügyességi pálya, illetve KRESZ-teszt várt rájuk. Az eseményen a Napsugár Tagóvoda, a Füzike Tagóvoda, a Székhely Óvoda, a Nefelejcs Tagóvoda, a Mesevár Tagóvoda, illetve a Százszorszép Tagóvoda is részt vett. A vándorkupát idén a Nefelejcs Tagóvoda ovisai vihették haza, de természetesen minden csapat kapott egy különböző játékokból álló ajándékcsomagot.

A délelőtt folyamán a megújult Fő téren folytatódott a program, ahol a Kazinczy Ferenc Tagiskola, az Árpád Fejedelem Tagiskola, az Ádám Jenő Tagiskola, a Dózsa György Tagiskola, a Pollack Mihály Általános Iskola és a Tompa Mihály Református Általános Iskola tanulói mérhették össze KRESZ-tudásukat és ügyességüket. A gyerekek emellett kipróbálhatták a bringapárbajt, valamint a turmixbringát, ahol az apróságok maguknak készíthettek banánturmixot. A versenyen a legjobb három csapat ajándékcsomagot kapott. Harmadik helyen végzett a Dózsa György Tagiskola, második lett az Ádám Jenő tagiskola, első helyezett pedig a Pollack Mihály Általános Iskola, így idén ők vihették haza a vándorkupát.

Az autómentes nap alkalmából Kazincbarcikára látogatott Wéber Gábor autóversenyző és szakkommentátor, aki dr. Rácz Tamás rendőralezredessel járta a várost egy rendőrautóban, így elemezve a városban lévő forgalmat, a közlekedési morált, illetve balesetmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak.

 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk