https://kolorline.hu/Színesek és mostohák

Színesek és mostohák

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Színesek és mostohák” címmel nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A tárlaton Hegedűs János grafikáit tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

Dr. Nagy Róbert nyitotta meg Hegedűs János tárlatát. A kiállításon összesen 77 darab grafika tekinthető meg, melyeknek többsége színes. A művész elmondása szerint, a mindennapi élet inspirálja, alkotásaiban általában az emberközpontú ábrázolás jelenik meg. A művek között láthatóak olyan képek, melyek csupán két perc alatt készültek el, de akadnak olyanok is, amelyek több hetet vettek igénybe.

– Én úgy gondolom, hogy a képzőművészetben a szobrászat és a festészet mellett, a grafika az, ami a legjobban igényli a kézügyességet, ezért is kedveltem meg ennyire, a virtuozitása fogott meg igazán – árulta el Hegedűs János grafikus.

Hegedűs János „Színesek és mostohák” című kiállítása november 4-éig minden hétköznap 9 és 18 óra között tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében.

 

További híreink

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk