https://kolorline.hu/Folytatódik a Mátyás király út rehabilitációja

Folytatódik a Mátyás király út rehabilitációja

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Enyhülhetnek a parkolási gondok a Fő téren és a Mátyás király úton.

Autóval iskolába, autóval boltba, autóval dolgozni, autóval menni a nagyszülőkhöz… 2022-ben természetes, hogy ahova csak tudunk, igyekszünk kényelmesen, gyorsan, viszonylag olcsón eljutni. Utóbbi, mármint az olcsóság, mostanában nem mondható, hiszen jelenleg a benzinárak, hasonlóképpen az élelmiszer- és energiaárakhoz, drasztikusan emelkedtek.
Hetven évvel ezelőtt, amikor Kazincbarcikát tervezték, korántsem lehetett arra számítani, hogy ilyen sok gépjármű lesz az utakon, így a tervezett, vagy kialakítható parkolók számának aránya jóval kevesebb, mint amennyire igény mutatkozik. Az elmúlt évtizedekben az a tendencia, hogy egy családon belül akár két-három autót is fenntartanak. Ezzel együtt jelentősen megemelkedett a városlakók parkolók iránti igénye is.
Korábbi cikkeinkben már olvashattak arról, hogy Kazincbarcika városvezetése különösen nagy gondot fordít arra, hogy igazodva a városlakók igényeihez, megőrizve településünk kiemelkedően magas zöldfelületi mutatóit, épített parkolókat hozzon létre.
– Évek óta következetesen ragaszkodunk hozzá, hogy a Kazincbarcikán kialakított parkolók igényesek, a szabványnak megfelelőek legyenek, illeszkedjenek a városképbe. A választókerületi képviselőkön keresztül a lakossággal egyeztetve számos parkolóhelyet hoztunk létre az utóbbi években pl. a Pollack Mihály úton, az Árpád fejedelem téren, Árpád Fejedelem Tagiskolánál, a Völgy parki játszótér mellett…kezdve a legkritikusabbaktól. Az egész városra vonatkozóan alkottuk meg a parkolási koncepciót, melynek következő részeként készülhet el a Mátyás király út melletti parkoló övezet. A beruházás megvalósítására vonatkozóan pályázatot adtunk be, melynek jelenleg várjuk az elbírálását. Bízunk benne, hogy sikeres lesz. -nyilatkozta Szitka Péter polgármester.
A városvezetés korábban már több fórumon is hírt adott arról, hogy a strand funkció a Vízi komplexumnál, a Csónakázó-tó mellett kap majd helyet a jövőben.
– Önkormányzatunk kiemelt célja, hogy zöldfelületeinket amennyire csak lehet megtartsuk, ezért olyan megoldásokra törekszünk, amellyel ezt megvalósíthatjuk. A Mátyás király úti, leromlott állapotú épületek helye kiváló lehetőséget biztosít új parkolók kialakítására úgy, hogy ezzel nem sérül a zöld környezet – mondta el Klimon István alpolgármester.
– A városrészen a rehabilitációnak köszönhetően két probléma is megoldódik. Eltűnnek a városképet romboló régi épületek és az új parkolók enyhítik az itt élők parkolási gondjait – árulta el Riespler Pál önkormányzati képviselő.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Galéria ’70

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk