https://kolorline.hu/Hamarosan zöld környezetben, a Csónakázó-tó körül kocoghatnak a futás szerelmesei

Hamarosan zöld környezetben, a Csónakázó-tó körül kocoghatnak a futás szerelmesei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Futókör épül a Csónakázó-tó körül, így hamarosan ideális környezetben kocoghatnak a futás szerelmesei. A fejlesztésnek köszönhetően egy hiánypótló rekortán burkolatú pályán róhatják a köröket a sportolni vágyók akár már november végén.

Szitka Péter polgármester örömét fejezte ki, hogy egy nagy hiányosságot sikerül pótolni, ami más hasonló méretű városokban rendelkezésre áll a sportot szeretőknek:
– Nemcsak a futás szerelmeseinek szeretnénk ezzel kedvezni, hanem mindenkinek, akinek fontos az egészséges életmód és tenni is szeretne érte. Egy pályázati lehetőséget kiaknázva és önkormányzati forrást hozzátéve egy ideális környezetben lehet sportolni a Csónakázó-tó közvetlen környezetében. A terület egy új funkciót kap, hiszen új játszótér is épül, valamint a vízikomplexum megvalósításával ezen a területen aktívan és hasznosan lehet eltölteni a szabadidőt. 
Szeptember 16-án megtörtént a kivitelező cég számára a munkaterület átadása. A futópálya előkészítő munkái és végső retortán burkolat kiépítése várhatóan nyolc-tizenkét hetet vesz igénybe. 
– Az önkormányzat további célként tűzte ki, hogy a jövőben a pályát napelemes kandeláberek kihelyezésével teszi még biztonságosabbá – árulta el Riespler Pál önkormányzati képviselő. A zöldövezetben az amatőr sportolók, a mindennapos testnevelésórákon résztvevő diákok vehetik majd birtokba a futókört, de kiválóan alkalmas lesz a tömegsport rendezvényeinek és versenyeinek a megszervezésére is.

térkép

További híreink

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk