https://kolorline.hu/Zajlik a Mesevár és a Nefelejcs Tagóvoda felújítása

Zajlik a Mesevár és a Nefelejcs Tagóvoda felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az épületgépészeti átalakításokkal megkezdődtek a Mesevár és a Nefelejcs Tagóvódák felújítási munkálatai. Jelenleg a gipszkartonozást és festést végzik a szakemberek az intézményekben.

A fűtéskorszerűsítés keretében lecserélték a vezetékeket, a szelepeket, illetve a radiátorokat; valamint átalakították a gyengeáramú rendszert, korszerűsítették az elektromos hálózatot.
Jelenleg az egyes helyiségcsoportok átalakítási munkálatai folynak, melyek során a kapcsolódó építészeti feladatokat is elvégzik. Ezt követően kifestik az épületek teljes belső falfelületeit.
Megújulnak a vizesblokkok és a mosdók, melyek esetében a szükséges mértékben a víz- és szennyvízvezeték cseréjére, építésére is sor kerül, valamint új akadálymentes mosdót és rámpát alakítanak ki. A korszerűsítés során megújulnak az óvodák burkolatai, a korábbi járólapokat és laminált padlókat kicserélik. A helyiségek használatához igazodva több mint 700 m2-nyi felület kap új burkolatot. Felújítják és szükség esetén cserélik a beltéri nyílászárókat.
– A kazincbarcikai óvodákban mindig is példaértékű szakmai munka folyt. Nagyon örülök, hogy önkormányzatunk biztosítani tudta, hogy minden intézmény megújuljon, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy még jobb körülmények között tudjanak dolgozni az óvodapedagógusok és a munkatársaik, és még vidámabbak legyenek a gyermekek, szülők – árulta el Lövey Zoltán önkormányzati képviselő.

óvoda

A Nefelejcs Tagóvoda udvarán burkolati felújítás történik: aszfalt, kültéri padlóburkolatok és térkő burkolatok cseréje, illetve kialakítására kerül sor.
A Mesevár Tagóvodában szintén rendezik az udvart, itt föld- és építészeti munkákat végeznek majd, illetve átalakítják az informatikai és telefonhálózatot is.
– A két tagintézmény jelenleg je- lentős energetikai korszerűsítés nélkül, belülről tud most megújulni. A külső, homlokzati felújítás is természetesen nagyon fontos számunkra, szeretnénk pályázni a jövőben, bízunk benne, hogy Európai Uniós forrásokat fogunk tudni felhasználni a későbbiekben erre a célra – árulta el Klimon István alpolgármester.

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk