https://kolorline.hu/Megkezdődött az idősek hónapja programsorozat

Megkezdődött az idősek hónapja programsorozat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szűcs Judith nagysikerű koncertje nyitotta meg az Idősek Hónapja Kazincbarcikán programsorozatot október 3-án a Don Bosco Sportközpontban. Az ismert és kedvelt énekes a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is színpadra lépett, hogy szórakoztassa a barcikai szépkorúakat.

Kazincbarcikán évek óta hagyomány, hogy az Idősek Világnapja alkalmából több hetes programsorozatra várják a szépkorúakat. Az idősek hónapja nyitórendezvényén Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester köszöntötte a szépkorúakat, aki kiemelte, hogy a város nagyon sokat köszönhet nekik, hiszen ők azok, akik sokat tettek Kazincbarcikáért, éppen ezért hálát, megbecsülést és tiszteletet érdemelnek.


Fotók: Bartók Bence

A köszöntőt követően a polgármester a „Kazincbarcika Város Civil Életéért” kitüntető díjat is átadta, amelyből évente egy adományozható azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek, akik a város civil életében több éve kiemelkedő színvonalú munkát végeznek; vagy a város érdekében kimagasló színvonalú civil kezdeményezéseket, projekteket, programokat valósítanak meg. 2022-ben a Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díjban a Kazincbarcikai Római Katolikus Egyházközség Karitász Csoportja részesült.

A Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat szociális, egészségügyi intézmények fenntartása és különböző segélyprogramok, akciók útján. Munkájukat a nagy nemzetközi segélyszervezetek által kidolgozott és elfogadott alapelvek, szabványok határozzák meg.

Azt tartják a legfontosabbnak, hogy a karitász hálózatban dolgozó önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el az általuk támogatott emberekhez.

A kitüntetés átadása után az 1970-es, 80-as évek magyar zenei pop és diszkó stílusának meghatározó személyiségeként berobbant Szűcs Judith lépett színpadra. Számos, a kontinenst is átívelő külföldi turnéval, 20 nagylemezzel, ebből aranylemezekkel és platinalemezzel is büszkélkedhet az egykori táncdalfesztiválok sorozatos győztese. Kitüntetései között szerepel Nívó-Díj, külföldi Nagy-Díjak Tokióban – Kansasben - Írországban, valamint Megyei Príma-díj. 1978-tól 1983-ig négy alkalommal is „Az év énekesnőjévé” választották a Popmeccs hazai könnyűzenei kategóriájában.

 

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk