https://kolorline.hu/Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Felnőtt és gyermekprogramok, könyvbemutató, író-olvasó találkozók, különböző online programok, valamint ingyenes beiratkozás is várja a látogatókat az Egressy Béni Városi Könyvtárban. Magyarországon október 3-a és 9-e között tart az Országos Könyvtári Napok, amihez a kazincbarcikai könyvtár idén is csatlakozott.

A programsorozat ideje alatt a könyvtár célja az, hogy minden korosztályt megszólítsanak, egészen a kisgyerekektől a nyugdíjas korosztályig, ezért a szervezők igyekeztek úgy kialakítani az eseményeket, hogy az valóban minden korosztály figyelmét felkeltse.
A hét folyamán online könyvajánlóval és kvízjátékkal, könyvklubbal, meseposztós foglalkozással készültek, az állatok világnapja alkalmából pedig „csodás állatok” címmel tartottak online ismeretterjesztő előadást a könyvtár dolgozói. Emellett a gyerekek találkozhattak Hajdú Kati írónővel, Nógrádi Gáborral és Kemény Kristóffal, a Puskás Öcsi könyvsorozat írójával is. A nagyobbakra is gondoltak a könyvtárban, ők szintén író-olvasó találkozón beszélgethettek Fábián Jankával, valamint Nógrádi Gergellyel.
A könyves vasárnapon a különböző programok mellett rendkívüli nyitvatartással, és ingyenes beiratkozással várja a könyvtár az olvasókat. Az ingyenes beiratkozás 16 év felett online módon is kezdeményezhető, október 9-én 0 órától egészen 24 óráig. Erre a lehetőségre a könyvtár Facebook-oldalán, illetve saját honlapján lesz lehetőség. Ezen kívül a szokásos megbocsájtás akciót is meghirdették amelynek köszönhetően a lejárt kölcsönzési határidejű könyvek után ezen a napon nem kell késedelmi díjat fizetni.

 

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk