https://kolorline.hu/Pályaválasztási fórum – Kazincbarcikán széles a továbbtanulási kínálat

Pályaválasztási fórum – Kazincbarcikán széles a továbbtanulási kínálat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola szervezésében pályaválasztási fórumot tartottak az általános iskolák végzőseinek és szüleinek az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 6-án. A program helyszínét Kazincbarcika Város Önkormányzata biztosította.

A hagyományosan megrendezett esemény a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két esztendőben elmaradt, de idén ismét lehetőség nyílt arra, hogy a végzős diákok és szüleik egy fórumon kapjanak információkat a kazincbarcikai középiskolák kínálatából.
A pályaválasztási értekezleten Szitka Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket.
– A kazincbarcikai középfokú oktatási intézmények mind felszereltségükben, mind a pedagógusok szakmai felkészültségében versenyképesek az országban működő iskolák között. A helyi középiskolákat választó diákok garantáltan biztos tudásra tesznek szert, és megkapják a szilárd alapot, amire felsőfokú tanulmányaik során vagy a munka világában tovább építkezhetnek – mondta el a városvezető, aki megköszönte az általános iskolai pedagógusoknak azt a nyolc évet, amelyben „gyémánttá csiszolták a gólyafiókákat”.
A fórumon a helyi középiskolák vezetői mutatták be az intézményükben folyó szakmai munkát, valamint a választható szakokat.
– A pályaválasztási szülői értekezletet megelőzően diákjaink meglátogatták a kazincbarcikai középiskolákat, ahol személyesen is megtekinthették, hogy milyen széles kínálatot biztosítanak a helyi intézmények. Kérdéseikre rögtön választ kaphattak, ami segítségül szolgálhat a későbbi továbbtanulással kapcsolatos döntésükben. A fórumon pedig a szülők is tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre városunkban. Reményeink szerint ezzel tudjuk segíteni a családokat a közös döntés meghozatalában ­– árulta el Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója.

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk