https://kolorline.hu/Szüreti vigalom volt Kazincbarcikán

Szüreti vigalom volt Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gyönyörű, verőfényes napsütésben kezdődött el a Szüreti Vigalom Kazincbarcikán a délutáni színes felvonulással a város belvárosában.

Az idősek hónapja programsorozat egyik legszínesebb programjára rendkívül sokan voltak kíváncsiak, nem csak a szépkorúak látogattak el a rendezvényre, ott volt a város apraja-nagyja.
A vidám délután a szüreti felvonulással indult, ahol a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai, a kazincbarcikai óvodások és iskolások és a civilek is képviseltették magukat. A menetet a Tehéntánc Banda vezette fel és Újhelyi István, a Számadó Zenekarral zárta. A felvonulás nem volt tét nélküli, hiszen a legkreatívabb, legszínesebb csapatot kereste a három tagú zsűri: Pásztor László önkormányzati képviselő, a zsűri elnöke; Pácz János, a Sajómenti Nepművészeti Egyesület elnöke; valamint Lupaneszku Vivien szinesznő. Nehéz volt az ítészek feladata, de végül a győztes csapat, a Napsugár Tagóvoda lett, akik pénzjutalomban – 50 000 Ft-tal lettek gazdagabbak – részesültek.
A Mezey István Művészeti Központ udvarán tovább folytatódott a vigalom. A Kodályosok táncházzal alapozták meg a jó hangulatot. A Galagonya Citerazenekar előadása szintén nagy örömet szerzett a látogatóknak. A Pódium Színpad vásári komédiája vidám perceket okozott, a Lúdas Matyi történetét rendhagyó módon, humorral és zenével ötvözve adták elő a nagyközönségnek. 
A délután során színes kísérő programok várták a látogatókat: a Sajómenti Népművészeti Egyesület jóvoltából népművészeti kirakodóvásáron, interaktív mesterségbemutatókon, kézműves
játszóházban ismerkedhettek a hagyományokkal az érdeklődők; lovaglás, a Szimbiózi Alapítvány kisállat-simogatója, csacsi-kordé, kosaras körhinta, népi játszótér,
hordólovaglás, lovagi torna, szőlőpréselés, mustkóstolás, borterasz, gasztronómiai standok tették még érdekesebbé a Szüreti Vigalmat.
A Matyi és a Hegedűs koncertje gondoskodott arról, hogy ez a remek délután emlékezetes maradjon mindenkinek.

A programot a KolorBarcika Egyesület támogatta. Az Idősek Hónapja Kazincbarcikán fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata.

Az idősek hónapja további programjaiért kattintson IDE!

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Galéria ’70

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk