https://kolorline.hu/KolorAkadémia – Öregedés-ipar 1.0 és a Covid-pandémia

KolorAkadémia – Öregedés-ipar 1.0 és a Covid-pandémia

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata támogatásával idén is folytatódik a Kolorakadémia, Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem rendezvénysorozat. Október 13-án Prof dr. Semsei Imre, az MTA doktora, a THG Munkabizottság tagja (Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar) tartott előadást Idősödés-ipar 1.0 és a Covid-pandémia címmel.

Az előadáson a professzor beszélt arról az amerikai tudományos kutatásról, amely a mesterséges intelligenciának köszönhetően segíthet abban, hogy az emberek egyedi génállományát és életkörülményeit figyelembe véve, életük során végig egyénre szabott kezelést és útmutatást kapjanak. Ennek segítségével a jövőbeli, még részben kiaknázatlan lehetőségeket feltárva, érdemben hozzá tudnak majd járulni az egészséges és aktív időskor feltételeinek megteremtéséhez. A program segítségével első körben a Covid-pandémiával kapcsolatosan dolgozták fel a betegség tüneteit, a különböző kezelések hatását, az oltások eredményeit és minden, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információt. A kutatásnak köszönhetően a meglévő tapasztalatok figyelembe vételével megtalálhatják a betegség leghatásosabb kezelési módját, és minimálisra csökenthetik a járvány terjedését.
– A mesterséges intelligencia lehetővé teszi, hogy az emberi agy számára feldolgozhatatlan adatmennyiséget rendszerezze, ezáltal az elkövetkezendő generációk betegség esetén már valóban teljesen testre szabott gyógykezelést kaphatnak, és az egésszégmegőrzés szempontjából elengedhetetlen egyedi életvezetési útmutatásban részesülhetnek – árulta el Semsei Imre, aki az elöregedett társadalom veszélyeire is felhívta a figyelmet, és gyakorlati tanácsokkal segítette a hallgatókat, hogy hogyan tudják életminőségük javításával az időskori éveiket aktívabban és egészségesebben élni.

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk