https://kolorline.hu/KolorAkadémia – Öregedés-ipar 1.0 és a Covid-pandémia

KolorAkadémia – Öregedés-ipar 1.0 és a Covid-pandémia

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata támogatásával idén is folytatódik a Kolorakadémia, Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem rendezvénysorozat. Október 13-án Prof dr. Semsei Imre, az MTA doktora, a THG Munkabizottság tagja (Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar) tartott előadást Idősödés-ipar 1.0 és a Covid-pandémia címmel.

Az előadáson a professzor beszélt arról az amerikai tudományos kutatásról, amely a mesterséges intelligenciának köszönhetően segíthet abban, hogy az emberek egyedi génállományát és életkörülményeit figyelembe véve, életük során végig egyénre szabott kezelést és útmutatást kapjanak. Ennek segítségével a jövőbeli, még részben kiaknázatlan lehetőségeket feltárva, érdemben hozzá tudnak majd járulni az egészséges és aktív időskor feltételeinek megteremtéséhez. A program segítségével első körben a Covid-pandémiával kapcsolatosan dolgozták fel a betegség tüneteit, a különböző kezelések hatását, az oltások eredményeit és minden, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információt. A kutatásnak köszönhetően a meglévő tapasztalatok figyelembe vételével megtalálhatják a betegség leghatásosabb kezelési módját, és minimálisra csökenthetik a járvány terjedését.
– A mesterséges intelligencia lehetővé teszi, hogy az emberi agy számára feldolgozhatatlan adatmennyiséget rendszerezze, ezáltal az elkövetkezendő generációk betegség esetén már valóban teljesen testre szabott gyógykezelést kaphatnak, és az egésszégmegőrzés szempontjából elengedhetetlen egyedi életvezetési útmutatásban részesülhetnek – árulta el Semsei Imre, aki az elöregedett társadalom veszélyeire is felhívta a figyelmet, és gyakorlati tanácsokkal segítette a hallgatókat, hogy hogyan tudják életminőségük javításával az időskori éveiket aktívabban és egészségesebben élni.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk