https://kolorline.hu/Egészségnap a megelőzés jegyében

Egészségnap a megelőzés jegyében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az idősek hónapja programsorozat keretében egészségnapra várták a szépkorúakat az Egressy Béni Művelődési Központba október 15-én.

A délelőtt folyamán az érdeklődők Tamás Ernő mentőtiszt közérthető egészségvédelmi előadását hallgathatták meg korunk legelterjedtebb betegségeivel, a cukorbetegséggel és a magas vérnyomással kapcsolatban. Az előadáson a koronavírusról is hasznos információkat tudhattak meg a résztvevők.
– A munkám során sajnos gyakran tapasztalom, hogy sokszor a hozzátartozók és a betegek sincsenek tisztában a betegségekre utaló tünetekkel, ami súlyos egészségügyi probléma esetén akár életmentő is lehetne. A korai felismeréssel időben orvoshoz juthatna a páciens, ami a gyógyulási esélyeket nagyban növeli. Nagyon fontosnak tartom, hogy figyeljünk oda magunkra, egymásra, szeretteinkre! A betegség megelőzése legyen a cél, hogy minél tovább élhessünk aktívan, egészségben – mondta el a szakember, aki számos hasznos tanáccsal látta el a szépkorúakat.
Az egészségnapon lehetőség nyílt megméretni a BMI-értéket, a vércukorszintet, a vérnyomást és az oxigén-szaturációt, amellyel képet kaptak a látogatók a vitális állapotukról.
Az egészséges életmód jegyében a vállalkozó kedvűek gerinctornával és zumbával mozgathatták át izmaikat.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk