https://kolorline.hu/KAZINCBARCIKA - VADNA TELEPÜLÉSEK KÖZÖTTI KERÉKPÁRÚT ÉPÍTÉSE

KAZINCBARCIKA - VADNA TELEPÜLÉSEK KÖZÖTTI KERÉKPÁRÚT ÉPÍTÉSE

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A TOP-3.1.1-16-BO1-2017-00006 azonosító számú, „Kazincbarcika - Vadna települések közötti kerékpárút létesítése” című projekt keretében megkezdődnek a munkálatok a kerékpárút kivitelezését illetően. A projekt legfontosabb célkitűzése az, hogy a környező településeken élők kétkeréken is biztonsággal eljuthassanak Kazincbarcikára.

A Kazincbarcika és Vadna közötti új kerékpárút nyomvonala a 26. jelű út mellett, annak déli oldalán, a szelvényezés szerinti baloldalon halad majd. A kerékpárút kezdete a kazincbarcikai Tesco körforgalom Attila út csomópontja, vége Vadna község. 

A tervezett kerékpárút összesen 4.697 méter hosszú és 2,25 m széles lesz, két oldali padkával épül, így koronaszélessége 3,25 m, vízelvezetése független a 26. jelű út vízelvezetésétől. 

A Sajóivánka bekötőútnál található buszmegállónál a peron és a buszváró felújításra kerül. 

A beruházás eredményeként Kazincbarcika és Vadna települések között biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés. A távlati tervek között szerepel, hogy közös összefogással egy teljes, térségi hálózat jöjjön létre, ami Sajószentpétertől egészen a szlovák határig lehetővé teszi a biztonságos kerékpáros közlekedést. 

A beruházást Kazincbarcika Város Önkormányzata, Sajóivánka Község Önkormányzata, valamint Vadna Község Önkormányzata a Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával 496.789.300 forintos támogatási keretösszeg felhasználásával valósítja meg. 

A projektben megfogalmazott célok várhatóan 2023 októberében teljes körűen megvalósulnak. 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk