https://kolorline.hu/Megújult a KolorApp – Új külső, új funkciók, folyamatosan frissülő tartalom

Megújult a KolorApp – Új külső, új funkciók, folyamatosan frissülő tartalom

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mind megjelenésében, mind tartalmában modernebbé és felhasználóbarátabbá vált Kazincbarcika város mobilapplikációja, a KolorApp. A régi funkciók mellett több újdonsággal is bővült az iOS-en és androidon is elérhető alkalmazás.

Lássuk milyen funkciókkal segíti a helyiek mindennapjait a letöltés és egy egyszerű regisztráció után a mi KolorAppunk!

 

Hírek
Fejlesztések, eseménybeszámolók, közlekedési és közérdekű információk, önkormányzati közlemények, aktualitások.

Bejelentések (korábban Városüzemeltetés)
Itt jelentheti be a városban észlelt problémákat, rendellenességeket (pl. letört faág, kidőlt szemetes, stb.). A beérkező bejelentéseket a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Rendészeti Osztálya kapja meg, innen értesül a problémáról a feladatért felelős, illetve abban érintett cég, intézmény, szükség esetén a megfelelő hatóság.
– Néhány gombnyomással jelezhetjük észrevételeinket ebben a menüpontban. A modul használata magától értetődő, csak ki kell választani a kategóriát, megadni a helyszínt – a telefon helymeghatározásával, vagy térképen bejelölve – és fényképpel is illusztrálhatjuk a bejelentésünket. Ugyanitt láthatjuk a már megoldott problémákat térképen vagy listában felsorolva – mondta el Vass Zoltán, a projekt informatikai vezetője, aki azt is hozzátette, hogy kapacitás függvényében a városlakók a bejelentéseik állapotáról visszajelzést is kaphatnak.

A sorban következő Programok fül alatt a kazincbarcikai rendezvények, események időpontjait és helyszíneit találjuk. Legyen az sport, kultúra vagy könnyűzene, színház, gyermekprogram. A KolorFesztivál ideje alatt is ez a menüpont a legjobb információforrás.

A Galéria is megújult, a kolorline.hu oldal fotóit tartalmazó albumok áttekinthető rácsba vannak rendezve és egyszerűbben bele tudunk nagyítani a kívánt képekbe. 

Új modulként került fel a Média, ahol a KolorTV műsorait és további érdekes hírvideókat követhetnek figyelemmel.

A KolorCity fülön minden közérdekű városi információ megtalálható. Itt kereshetünk rá az önkormányzattal, az egészségüggyel, a nevelési, oktatási, szociális és közintézményekkel kapcsolatos összes elérhetőségre, nyitva­tartási időpontokra.

Az új Okostérkép segítségével könnyedén tájékozódhatunk. Megtaláljuk rajta a város intézményeit, vendéglátóhelyeit, a benzinkutakat, a sportolási lehetőségeket és Kazincbarcika látványosságait. 

Ha az a kérdés, hogy milyen lesz az időjárás, nem kell ezentúl az appot elhagyni, hiszen a Köpönyeg.hu-nak köszönhetően a lokális előrejelzés is megtekinthető az Időjárás almenüben.

Az állást keresők dolgát könnyíti meg, hogy az önkormányzat és az önkormányzati cégek aktuális
állásajánlatai ugyancsak innen – az Álláshirdetésekre kattintva – érhetők el. 

Az új almenüpontként létrejött Klímavédelmi együttműködés alatt az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást célul kitűző mintaprojektről, a Life Climcoop programról tudhatunk meg részleteket.

– Általánosságban elmondható, hogy az egész alkalmazás esztétikusabb és letisztultabb külsőt kapott, de megmaradt a kolorcitys, színes érzés is. A trendeknek megfelelően az applikáció mindkét platformon támogatja majd a világos, valamint a sötét üzemmódot is. Reméljük, mindenki tetszését elnyeri majd, hiszen az appot már így is rengetegen használják. Több ezer bejelentés érkezett az elmúlt években, így a lakosság segítségével számtalan ügyet sikerült megoldanunk. A Life Climcoop projekt keretein belül, pályázati forrásból megvalósuló fejlesztéssel az volt a célunk, hogy még felhasználóbarátabbá váljon az applikáció, és még több embernek megkönnyítsük a mindennapjait azzal, hogy egy felületen megtalál mindent a várossal kapcsolatosan – árulta el dr. Makkai Orsolya alpolgármester, aki hozzátette, minden mobilapplikációra igaz, hogy ahogyan a készülékek is fejlődnek, úgy ennek az alkalmazásnak a fejlesztése sem állhat meg soha.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk