https://kolorline.hu/Jubileumot ünnepelt a helyi Karitász-csoport

Jubileumot ünnepelt a helyi Karitász-csoport

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Szalézi Rendház épületében tartották meg a Kazincbarcikai Karitász Csoport huszonötödik születésnapját október 22-én.

A megjelenteket Tran Si Nghi Ferenc szalézi atya, kazincbarcikai plébános köszöntötte, akitől megtudtuk, hogy a Kazincbarcikai Karitász Csoport 1996-ban alakult az Egri Főegyházmegye Karitász Szervezetének részeként az akkori plébános dr. Medvegy János atya kezdeményezésével és támogatásával. Az akkori 20 fős csoport az évek alatt 35 főre gyarapodott, akik időt és energiát nem kímélve, évről-évre próbálnak segítséget nyújtani az arra rászorulóknak, természeti katasztrófák esetén pénzadomány formájában vagy élelmiszer- és ruhanemű gyűjtési akciókkal.

A csoportokat inspiráló – Árpádházi Szent Erzsébet és Don Bosco Szent  János – szentek életéről Ábrahám Béla, a kazincbarcikai szerzetesi közösség igazgatója tartott előadást. Az ünnepségen kötetlen beszélgetés közben emlékeztek az elmúlt évek történéseiről. A Kazincbarcikai Önkormányzat képviselő-testületének képviseletében Bukó Géza, Riespler Pál önkormányzati képviselők, valamint Kovács László önkormányzati tanácsadó nyújtották át Kazincbarcika Város Önkormányzata által felajánlott születésnapi tortát.
A megemlékezésen a helyi közösség legszebb pillalanatai köszöntek vissza. A közösség a következő időszakban is a rászorulók mindennapjainak megkönnyítésééért dolgoznak majd.
Az esemény ünnepi szent misével és közös ünnepi ebéddel zárult.

 

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk