https://kolorline.hu/Jubileumot ünnepelt a helyi Karitász-csoport

Jubileumot ünnepelt a helyi Karitász-csoport

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Szalézi Rendház épületében tartották meg a Kazincbarcikai Karitász Csoport huszonötödik születésnapját október 22-én.

A megjelenteket Tran Si Nghi Ferenc szalézi atya, kazincbarcikai plébános köszöntötte, akitől megtudtuk, hogy a Kazincbarcikai Karitász Csoport 1996-ban alakult az Egri Főegyházmegye Karitász Szervezetének részeként az akkori plébános dr. Medvegy János atya kezdeményezésével és támogatásával. Az akkori 20 fős csoport az évek alatt 35 főre gyarapodott, akik időt és energiát nem kímélve, évről-évre próbálnak segítséget nyújtani az arra rászorulóknak, természeti katasztrófák esetén pénzadomány formájában vagy élelmiszer- és ruhanemű gyűjtési akciókkal.

A csoportokat inspiráló – Árpádházi Szent Erzsébet és Don Bosco Szent  János – szentek életéről Ábrahám Béla, a kazincbarcikai szerzetesi közösség igazgatója tartott előadást. Az ünnepségen kötetlen beszélgetés közben emlékeztek az elmúlt évek történéseiről. A Kazincbarcikai Önkormányzat képviselő-testületének képviseletében Bukó Géza, Riespler Pál önkormányzati képviselők, valamint Kovács László önkormányzati tanácsadó nyújtották át Kazincbarcika Város Önkormányzata által felajánlott születésnapi tortát.
A megemlékezésen a helyi közösség legszebb pillalanatai köszöntek vissza. A közösség a következő időszakban is a rászorulók mindennapjainak megkönnyítésééért dolgoznak majd.
Az esemény ünnepi szent misével és közös ünnepi ebéddel zárult.

 

 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.