https://kolorline.hu/„Minden forradalom egy seb a történelmen”

„Minden forradalom egy seb a történelmen”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából tartott ünnepi megemlékezést Kazincbarcika Város Önkormányzata.

Klimon István
Fotók: Bartók Bence

Az eseményen Klimon István alpolgármester tartott ünnepi beszédet. 
– Minden forradalom egy seb a történelmen – kezdte mondanivalóját a városvezető, majd Faludy György gondolatait idézte meg, miszerint hazánk történelmében száz évente tör ki forradalom. Felhívta a figyelmet arra – a szomszédunkban dúló háború, és az Európai Unió gyengülése mellett – jelenleg hazánkban is vágni lehet a feszültséget. Kiemelte, hogy Kazincbarcika és a város vezetése azoknak a pártján áll, akik nem nézik szó nélkül az emberek szenvedését, és főként nem okozzák azt.
– A múlt hagyatéka a jövő reménysége. A múltban elkövetett hibákért a jövő nemzedéke nem szenvedhet. Hogy mi a teendője ma a nemzetnek, azt belül mindenki érzi – mondta Klimon István, aki higgadtságra intett mindenkit.
–  Az 1956-os hősök lépéseit tartsuk szem előtt, bátran, de higgadtan éljük meg a mát, hogy a felnövekvő nemzedéknek legyen jövője! – zárta sorait az alpolgármester.

Ezt követően a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjainak ünnepi műsorát hallgathatták meg az egybegyűltek. A műsorban a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara működött közre.

koszorúzás

Az esemény koszorúzással zárult, ahol az 1956-os emlékműnél helyezték el az emlékezés virágait Kazincbarcika Város Önkormányzata, a helyi nemzetiségi önkormányzatok, politikai pártok, cégek és intézmények, valamint civil szervezetek képviselői.

emlékmű

 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.