https://kolorline.hu/Megújult közvilágítás és forgalmi rend változás a biztonságos közlekedésért

Megújult közvilágítás és forgalmi rend változás a biztonságos közlekedésért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Árpád Fejedelem Tagiskola előtti megépült átkötőút, járda és húsz új parkoló mellett a közvilágítás is megújult az érintett területen.

– Az Árpád fejedelem tér és környezetének fejlesztése során a transzformátorállomás előtti füves területből lettek kialakítva a parkolók, melyek megvilágításához új kandelábereket is telepítettek – mondta el Harda Attila önkormányzati képviselő.
A területen a transzformátorállomás miatt sűrű elektromos kábelhálózat található.  A parkoló építése során, a burkolat alá kerülő meglévő kábelek megfelelő bevédésének megoldása kiemelt jelentőséggel bírt a biztonságos üzemeltetés, és az ellátásbiztonság szempontjából.
– Az iskolába érkező gyermekeket sokan hozzák gépkocsival, ami fennakadást okozott a közlekedésben az elmúlt években, ezért az iskola bejárata közelében kialakítottak egy úgynevezett Kiss and Ride, azaz puszi és indulás parkolót, melyben egy újonnan kihelyezett „várakozni tilos” jelzőtábla hívja fel a figyelmet a parkoló megfelelő használatára. Kazincbarcikán ez az első ilyen parkolóhely, ami azt a célt szolgálja, hogy a gépkocsival érkező szülők a bejárat közelében megállhassanak arra az időre, amíg a gyermekük kiszáll az autóból, és azután indulhatnak tovább, a tanulók pedig biztonságosan bejutnak az iskolába – tudtuk meg Szitka Péter polgármestertől, aki elárulta azt is, hogy több városban léteznek már ilyen típusú parkolókialakítások az oktatási intézmények közelében, és a tapasztalatok alapján ezeken a helyeken a torlódások jelentősen csökkentek, illetve a közlekedés biztonsága megnövekedett. A táblával jelzett területen, amely egy 20 méteres távolságot érint, egyszerre több gépjármű tud megállni arra az időre, amíg a gyermekek kiszállnak.
A városvezető felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatos haladás érdekében a gyermekek ki- és beszállásához a kijelölt parkolókat vegyék igénybe, és az úttesten kizárólag a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen térjenek át a túloldalra! 

 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk