https://kolorline.hu/Barcika Park Nonprofit Kft – őszi munkálatok a városban

Barcika Park Nonprofit Kft – őszi munkálatok a városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Folyamatosan dolgoznak a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai a városban. Az őszi munkálatokkal párhuzamosan a gépek téli karbantartása és felkészítése is megkezdődött.

A következő hetekben fűnyírásból már kevesebb, lombszedésből viszont egyre több lesz a feladat a városban. A hidegebb idő és az ősz beköszöntével megindult a fák lombvesztése, így a Barcika Park Nonprofit Kft. munkavállalói az előttünk álló időszakban a lehullott levelek összegyűjtését és elszállítását végzik. A zöldhulladék begyűjtése hosszadalmas munka, ugyanis a levelek hullása akár decemberig is eltarthat. Az összegyűjtött hulladék a sajókazai létesítménybe kerül hasznosítási céllal, amiből biológiai eljárással komposzt nyerhető.

Folyamatos a parkok, körforgalmak ágyásaiból az egynyári virágok eltávolítása, a gumós és gyökérgumós növények felszedése és téli eltárolásuk. Az elmúlt napokban az évelő növényeket visszavágták, a rózsaágyások takarása megtörtént, hogy a fagy ne tegyen kárt bennük. A faültetések tovább folytatódnak az év végéig, a földlabdás növények helyeit a szakemberek körültekintően választják ki, figyelembe véve, hogy a fák lombkoronája és gyökérzetük se tegyen kárt a közművekben. A faültetések a lakosság, valamint a nevelési – oktatási intézmények tanulóinak bevonásával történik, melynek időpontairól és helyszíneiről időben értesítik az érintetteket.

Az ivókutak téliesítése, lezárása a héten megtörténik a város területén, valamint a köztemetőben is. A szökőkutak lezárása, takarása szintén ütemezetten zajlik, hogy a fagy ne tegyen kárt ezekben. Mindemellett a csapadékvíz-elvezető árkok tisztítása is napirenden van a szezonális munkák mellett.

A Barcika Park Nonprofit Kft. szakemberei a tél közeledtével megkezdték a síktalanító és hótoló gépek karbantartását, felkészítését is.

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk