https://kolorline.hu/Fejlesztéssel erősít a Heinzler Kazincbarcikán

Fejlesztéssel erősít a Heinzler Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy sikeres GINOP-os pályázatnak köszönhetően csaknem 300 millió forintos támogatásban részesült a Heinzler Gépgyártók Kft. Kazincbarcikán. Az összegből telephelyfejlesztés, valamint új gépek, eszközök beszerzése valósult meg.

A Heinzler Gépgyártó Kft. tavaly nyújtotta be támogatási kérelmét a mikro-, kis és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása felhívás keretében. A sikeres pályázatnak köszönhetően tovább erősödik piaci pozíciója a német tulajdonú cégnek.

A gépgyártó kft. alapítója, Johann Heinzler kazincbarcikán tett látogatása során kiemelte, hogy a több mint harminc éve működő telephely eredményeivel elégedett, viszont az eredmények megtartásához, a gyártó kapacitás további növeléséhez elengedhetetlen a fejlesztés, továbbá hangsúlyozta, hogy  a sikeres pályázati támogatásnak köszönhetően a fémszerkezeti gyártásban meghatározó szerepet töltenek be nemzetközi szinten is.

A projektnyitó rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a meghívottakat, majd örömét fejezte ki, hogy a Magyar Állam támogatni tudta a céget annak érdekében, hogy megtartsa piaci pozícióját, növelje eredményeit és bővíteni tudja a munkavállalók létszámát.

Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere a munkahelyek megtartását kiemelten fontosnak tartja, hangzott el köszöntőjében, valamint kitért arra is, hogy a 26-os elkerülő megépítésével az útszakasz még jobban ki tudja majd szolgálni a gépgyártó kft.-t.  Továbbá köszönetét és reményét fejezte ki Demeter Zoltánnak, hogy a Magyar Állam részéről további hasonló jellegű támogatások érkezzenek Kazincbarcikára.

– Az épületegyüttes fűtéskorszerűsítése egy marógép beszerzése és egy körszerű szalagfűrész beszerzése valósult meg a támogatásnak köszönhetően – árulta el a telephely igazgatója, Bátori Norbert üzemvezető, aki azt is hozzátette, hogy csaknem 70 fő dolgozik a kazincbarcikai telephelyen.

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk