https://kolorline.hu/A KKSE férfi kézilabdacsapata győzött, a lányok pedig döntetlent játszottak hazai pályán (frissítve)

A KKSE férfi kézilabdacsapata győzött, a lányok pedig döntetlent játszottak hazai pályán (frissítve)

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy győzelem és egy döntetlen a kazincbarcikai NB II-es kézilabdázók mérlege. A KKSE női együttese hazai pályán 27-27-es döntetlent játszott a hétvégén a Füzesabony ellen, a férfi csapat pedig 29-25 arányban bizonyult jobbnak a Balmazújvárosnál. 

A KKSE női kézilabdacsapatának Füzesabony elleni találkozója igazi rangadónak ígérkezett, ugyanis a házigazdák a 3., a vendégek pedig a 2. helyen álltak a forduló előtt. A találkozót jobban kezdték a vendégek, ám 3 gólos előnyüket hamar ledolgozta a Barcika, és 5-3-nál már ők álltak jobban. Az első félidőben végig szoros volt az állás: hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A hajrában a hevesiek harcoltak ki 15-13-as előnyt. A második játékrészben villámrajtot vett a hazai alakulat, és Ortó gólja után az eredményjelzőn már 18-16 állt. A vendégeknél nem jött jókor az addig 9 találatig jutó Lányi sérülése, akit mentő vitt kórházba. Magabiztosan kézilabdáztak a vendéglátók, és állandósult 2-3 gólos előnyük, a végjáték azonban nem sikerült számukra, így meg kellett elégedniük a 27-27-es döntetlennel.

Ponyi Zoltán, a KKSE vezetőedzője így értékelt a találkozó végén:

Én úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést elkapkodtuk. Természetesen örülünk az egy pontnak, mert gyakorlatilag egy hibátlan csapat érkezett hozzánk. A végjáték a miénk volt, sőt, szinte végig a kezünkben volt a mérkőzés. Kielemezzük és megnézzük, hogy mi történt a végén. 

A Kazincbarcika 11 pontjával így is a 2. helyen áll a bajnokságban, és legközelebb a BSK Miskolc ellen, idegenben játszik bajnokit.


A hölgyek után a kiesés ellen küzdő barcikai férfi együttes a Balmazújváros ellen vette fel a harcot. Novák Tamás tanítványai jól kezdtek, és hamar elhúztak közvetlen riválisuktól. A félidő derekán 10-5-re vezettek a házigazdák, főképp Molnár góljainak és Salamon védéseinek köszönhetően. A hazaiak 4 gólos előnyénél fordultak a felek. Hazai szempontból a második játékrész is jól kezdődött, hiszen a 43. percben már 22-14 volt az állás. Ekkor a vendégek cserekapusának parádés védései, valamint Kapusi góljai hozták vissza a meccsbe a Balmazújvárost, ám 22-20 után magára talált a KKSE, és végül magabiztosan nyert 29-25-re.

Novák Tamás, a KKSE vezetőedzője így értékelte a mérkőzést és a játékosok teljesítményét:

Nem értettem, hogy a fiúk miért csak sétálgatnak a pályán a támadásba. Nekik futniuk kellene, hiszen fiatalok. De érthetetlen módon lassítottak, és mivel elöl a csapat belehibázott a támadásokba, az ellenfél kapusa pedig egyre jobban védett, így magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Természetesen örülök a győzelemnek, de azt gondoltam, hogy nagyobb arányú lesz az eredmény.

A Kazincbarcika férficsapata 4 pontjával így feljött a 9. helyre. A barcikaiak legközelebb Tiszavasváriban küzdenek a bajnoki pontokért.

Fotó: Kazincbarcikai Kézilabda Sport Egyesület

 

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk