https://kolorline.hu/Épül a vízi komplexum - beemelték a kereszttartókat

Épül a vízi komplexum - beemelték a kereszttartókat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyükre kerültek a kereszttartók az épülő vízi komplexumban. A munkálatok a tervek szerint haladnak a Csónakázó-tó mellett, és a számítások szerint határidőre, vagyis 2023 szeptemberére el is készül Kazincbarcika legnagyobb beruházása.

Látványos szakaszához érkezett Kazincbarcikán a vízi komplexum építése: a szakemberek gépek segítségével beemelték a kereszttartókat. A feladat összehangolt munkát és precíz előkészületeket követelt meg.

Az év elején indult beruházás több ütemben valósul meg. Az első, több mint 6,5 milliárd forintba kerül. Lesz benne uszoda és wellness, később pedig kültéri strand is épül hozzá. Kedden 4 daru dolgozott egyszerre, hogy szerkezeten belülre kerüljenek a kereszttartók.

 

Oláh Zoltán, az FK Raszter Építő Zrt. főmérnöke számokkal érzékeltette a munkafázis monumentális nagyságát:

22 tonna egy-egy emelés, és 48 méter a fesztávolsága. A tető, ami az uszodatér fölött van, most készül. Ez egy 3 ezer négyzetméteres tetőszerkezet.

A munkafolyamat gyorsan haladt, ehhez azonban precíz előkészítésre volt szükség. Halász Bélától, a KSK Delfin Vízisport Klub elnökétől megtudtuk: már kész az 50 méteres medence szerkezete is, és láthatóak az érintőpanelek kiállásai, valamint a bukóvályú a feszített víztükörhöz. 

A hátsó részben lesznek majd a tanmedencék, egy kicsit magasabban, mint a versenymedence. Annak a tartószerkezeti munkáit már befejeztük, a következő lépés pedig a tanmedencék alaplemezeinek öntése lesz.

A beruházás látványos szakaszához érve kedden egy bejárás keretében lehetett megtekinteni a vízi komplexum épülésének jelenleg fázisát, amelyen részt vett Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere is. Itt Kalmár László, az FK Raszter vezérigazgatója megerősítette, hogy nemcsak jó ütemben halad az építkezés, hanem az eredeti tervekhez képest még kicsivel előrébb is tartanak a munkálatokkal.

Az uszodatér vasbetonszerkezete elkészült, az acélszerkezet beemelése után pedig a tetőfedés következik. Reményeink szerint, ha az időjárás nem nagyon szól közbe, akkor január közepére beázásmentessé válhat az uszodatér, azaz teljes egészében le lesz fedve.

Az épületnek a tervek szerint 2023 őszére kell elkészülnie. Kalmár László megerősítette: tartani tudják a vállalt határidőt.

 

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk