https://kolorline.hu/Épül a vízi komplexum - beemelték a kereszttartókat

Épül a vízi komplexum - beemelték a kereszttartókat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyükre kerültek a kereszttartók az épülő vízi komplexumban. A munkálatok a tervek szerint haladnak a Csónakázó-tó mellett, és a számítások szerint határidőre, vagyis 2023 szeptemberére el is készül Kazincbarcika legnagyobb beruházása.

Látványos szakaszához érkezett Kazincbarcikán a vízi komplexum építése: a szakemberek gépek segítségével beemelték a kereszttartókat. A feladat összehangolt munkát és precíz előkészületeket követelt meg.

Az év elején indult beruházás több ütemben valósul meg. Az első, több mint 6,5 milliárd forintba kerül. Lesz benne uszoda és wellness, később pedig kültéri strand is épül hozzá. Kedden 4 daru dolgozott egyszerre, hogy szerkezeten belülre kerüljenek a kereszttartók.

 

Oláh Zoltán, az FK Raszter Építő Zrt. főmérnöke számokkal érzékeltette a munkafázis monumentális nagyságát:

22 tonna egy-egy emelés, és 48 méter a fesztávolsága. A tető, ami az uszodatér fölött van, most készül. Ez egy 3 ezer négyzetméteres tetőszerkezet.

A munkafolyamat gyorsan haladt, ehhez azonban precíz előkészítésre volt szükség. Halász Bélától, a KSK Delfin Vízisport Klub elnökétől megtudtuk: már kész az 50 méteres medence szerkezete is, és láthatóak az érintőpanelek kiállásai, valamint a bukóvályú a feszített víztükörhöz. 

A hátsó részben lesznek majd a tanmedencék, egy kicsit magasabban, mint a versenymedence. Annak a tartószerkezeti munkáit már befejeztük, a következő lépés pedig a tanmedencék alaplemezeinek öntése lesz.

A beruházás látványos szakaszához érve kedden egy bejárás keretében lehetett megtekinteni a vízi komplexum épülésének jelenleg fázisát, amelyen részt vett Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere is. Itt Kalmár László, az FK Raszter vezérigazgatója megerősítette, hogy nemcsak jó ütemben halad az építkezés, hanem az eredeti tervekhez képest még kicsivel előrébb is tartanak a munkálatokkal.

Az uszodatér vasbetonszerkezete elkészült, az acélszerkezet beemelése után pedig a tetőfedés következik. Reményeink szerint, ha az időjárás nem nagyon szól közbe, akkor január közepére beázásmentessé válhat az uszodatér, azaz teljes egészében le lesz fedve.

Az épületnek a tervek szerint 2023 őszére kell elkészülnie. Kalmár László megerősítette: tartani tudják a vállalt határidőt.

 

További híreink

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

Progresszív Digitális Témahét a Tompa Mihály iskolában

Dátum: 2024. ápr 22. 08:19

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája idén 9. alkalommal csatlakozott a Digitális Témahét nevű országos digitális pedagógiai mozgalomhoz. Az április 8-tól 16-ig tartó program címeres témája pedig kiváló alkalomszerűen Kazincbarcika kerek 70 éves születésnapja lett, köré épített kreatív feladatokkal az alsósok számára.

Kazincbarcikai siker a 6. Kassa-Miskolc Ultramarathonon

Dátum: 2024. ápr 21. 17:50

Nem akármilyen kazincbarcikai sikerek is születettek a 6. Kassa—Miskolc Ultramarathonon. A BorsodChem Runners férfi ötös váltója rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de szépen szerepeltek további egészben vagy részben kazincbarcikai formációk is.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk