https://kolorline.hu/Épül a vízi komplexum - beemelték a kereszttartókat

Épül a vízi komplexum - beemelték a kereszttartókat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyükre kerültek a kereszttartók az épülő vízi komplexumban. A munkálatok a tervek szerint haladnak a Csónakázó-tó mellett, és a számítások szerint határidőre, vagyis 2023 szeptemberére el is készül Kazincbarcika legnagyobb beruházása.

Látványos szakaszához érkezett Kazincbarcikán a vízi komplexum építése: a szakemberek gépek segítségével beemelték a kereszttartókat. A feladat összehangolt munkát és precíz előkészületeket követelt meg.

Az év elején indult beruházás több ütemben valósul meg. Az első, több mint 6,5 milliárd forintba kerül. Lesz benne uszoda és wellness, később pedig kültéri strand is épül hozzá. Kedden 4 daru dolgozott egyszerre, hogy szerkezeten belülre kerüljenek a kereszttartók.

 

Oláh Zoltán, az FK Raszter Építő Zrt. főmérnöke számokkal érzékeltette a munkafázis monumentális nagyságát:

22 tonna egy-egy emelés, és 48 méter a fesztávolsága. A tető, ami az uszodatér fölött van, most készül. Ez egy 3 ezer négyzetméteres tetőszerkezet.

A munkafolyamat gyorsan haladt, ehhez azonban precíz előkészítésre volt szükség. Halász Bélától, a KSK Delfin Vízisport Klub elnökétől megtudtuk: már kész az 50 méteres medence szerkezete is, és láthatóak az érintőpanelek kiállásai, valamint a bukóvályú a feszített víztükörhöz. 

A hátsó részben lesznek majd a tanmedencék, egy kicsit magasabban, mint a versenymedence. Annak a tartószerkezeti munkáit már befejeztük, a következő lépés pedig a tanmedencék alaplemezeinek öntése lesz.

A beruházás látványos szakaszához érve kedden egy bejárás keretében lehetett megtekinteni a vízi komplexum épülésének jelenleg fázisát, amelyen részt vett Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere is. Itt Kalmár László, az FK Raszter vezérigazgatója megerősítette, hogy nemcsak jó ütemben halad az építkezés, hanem az eredeti tervekhez képest még kicsivel előrébb is tartanak a munkálatokkal.

Az uszodatér vasbetonszerkezete elkészült, az acélszerkezet beemelése után pedig a tetőfedés következik. Reményeink szerint, ha az időjárás nem nagyon szól közbe, akkor január közepére beázásmentessé válhat az uszodatér, azaz teljes egészében le lesz fedve.

Az épületnek a tervek szerint 2023 őszére kell elkészülnie. Kalmár László megerősítette: tartani tudják a vállalt határidőt.

 

További híreink

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk