https://kolorline.hu/635 db bútor — ez a British Telecommunications ajándéka az Irinyinek

635 db bútor — ez a British Telecommunications ajándéka az Irinyinek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Korábban tanuláshoz és tanításhoz szükséges eszközök érkeztek az Irinyi János Református Oktatási Központba a British Telecommunications felajánlásának köszönhetően, most pedig többszáz fiatalos, színes bútor. Így a közösségi terek is hasznos részeivé válnak a hétköznapoknak, újféle élményt kínálva a fiataloknak. Az adományt kedden ünnepélyes átadó keretében mutatták be a sajtó képviselőinek.

Tolóajtó- és öltözőszekrények, iroda-, tárgyaló-, bár- és konyhaszékek, tárgyaló-, konyha-, bár- és klubasztalok, fotelek és padok. Összesen 635 db bútor 3.738.000 Ft értékben. A British Telecommunications elképesztő mértékű felajánlásával az Irinyi János Református Oktatási Központ gazdagodott. Győri Péter, a BT country managere az ünnepélyes átadón örömét fejezte ki a sikeres együttműködéssel kapcsolatban.

A több éve fennálló partnerségi keretünkben úgy gondolom, hogy egy új mérföldkőhöz érkeztünk, amely kapcsán a BT-vel irodai- és egyéb bútorok adományozására nyílt lehetőségünk az iskola számára.

A közérzetjavító adományok már a helyükre is kerültek. Az iskola igazgatója, Csernaburczky Ferenc azt mondta: egy olyan intézményben, ahol a szaktantermek dominálnak, és a bútorzat alapvetően az iskolai oktatáshoz illeszkedik, ott a kiegészítő bútorok egy újféle lehetőséget kínálnak a diákoknak. 

Nemcsak a tantermeket, a gazdasági helyiségeket és a tanárit tudtuk újrabútorozni, hanem például az ebédlőt és a közösségi tereket is. Ez utóbbit olyan klubbútorzatokkal, amelyek erősíthetik a diákok találkozásait és kapcsolattartási lehetőségeit. Látni kellene a tekinteteket, a látható jó érzéseket, a bútorokat használók örömét.

Az ünnepségen köszönetét fejezte ki a felajánlásért az intézmény fenntartójaként Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke is, aki beszédében hangsúlyozta, hogy tudással szeretnék az ide járó diákokat felvértezni, ehhez pedig az kell, hogy ők és a pedagógusok a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak és taníthassanak. Az adomány mindkét irányban ehhez járul hozzá. 

Az Irinyi 40-50 éve szerepel meghatározó ikonként Kazincbarcika életében — ezt már Szitka Péter, a város polgármestere hangsúlyozta beszédében.

Amikor kihívások és verseny van az iskolák között a gyermekekért is, akkor egy stratégiai együttműködés a BT-vel abszolút dicséretes. Az Irinyi ezzel egy plusz lehetőséget tud nyújtani a tanulóknak, hogy a fiatalok a BT-nél, mint piacvezető cégnél akár a jövőjüket is elképzelhessék. Emellett pedig az adománynak köszönhetően az iskola is képessé válik olyan feltételeket biztosítani a diákjai számára, ami egy nagyobb felajánlásként fizikálisan is megjelenik az intézményben.

A távközlési cég nem először támogatta a kazincbarcikai oktatási intézményt. Korábban laptopokkal szerelték fel az iskolát.

 

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk