https://kolorline.hu/Futsal Diákolimpia körzeti döntő - megvan a nyertes!

Futsal Diákolimpia körzeti döntő - megvan a nyertes!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Futsal Diákolimpia körzeti döntőjének adott otthont a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok. A verseny célja ezúttal is az volt, ami már évek óta mozgatja a testnevelő tanárokat: megtalálni azokat a tehetséges fiatalokat, akik csapatként tudják Kazincbarcikát képviselni a versenyeken akár megyei, akár országos szinten.

3 kazincbarcikai iskola diákjai körmérkőzésen játszottak egymással. A Dózsa György, az Árpád Fejedelem és a Kazinczy tagiskola diákjai próbálták bizonyítani tehetségüket.

Zwillinger Fanni, a Barcika Art Nonprofit Kft. rendezvényszervezője a válogató lényegét ismertette.

A körzeti döntőn a tanárok kiválogatják a 3 tagiskola legügyesebb diákjait, majd a központi iskola, a Pollack jut tovább a megyei elődöntőre.

Ehhez keresték Kazincbarcikán a testnevelő tanárok a körzeti döntő legjobb 10 játékosát, akik technikásak, ügyesen kezelik a labdát, és nemcsak futásban, hanem mindenféle mozgásban gyorsak. Béres Csaba, a Kazinczy Ferenc Tagiskola testnevelő tanára szerint, bár ebben a sportban a pálya kisebb, mégis többet kell futni, mint egy nagypályás versenyen.

A válogatás alapelve a labdarúgástudás, a futballtudás. De picikét más játék ez, mint a szabadtéri futball, hiszen sokkal gyorsabb a játék, ügyesebben kell passzolni, minél gyorsabban föl kell jutni az ellenfél kapujáig. Tehát itt nagyon fontos a technika.

A Futsal Diákolimpia körzeti döntőjét vereség nélkül, a legtöbb lőtt góllal az Árpád Fejedelem Tagiskola csapata nyerte meg.

 

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk