https://kolorline.hu/Futsal Diákolimpia körzeti döntő - megvan a nyertes!

Futsal Diákolimpia körzeti döntő - megvan a nyertes!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Futsal Diákolimpia körzeti döntőjének adott otthont a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok. A verseny célja ezúttal is az volt, ami már évek óta mozgatja a testnevelő tanárokat: megtalálni azokat a tehetséges fiatalokat, akik csapatként tudják Kazincbarcikát képviselni a versenyeken akár megyei, akár országos szinten.

3 kazincbarcikai iskola diákjai körmérkőzésen játszottak egymással. A Dózsa György, az Árpád Fejedelem és a Kazinczy tagiskola diákjai próbálták bizonyítani tehetségüket.

Zwillinger Fanni, a Barcika Art Nonprofit Kft. rendezvényszervezője a válogató lényegét ismertette.

A körzeti döntőn a tanárok kiválogatják a 3 tagiskola legügyesebb diákjait, majd a központi iskola, a Pollack jut tovább a megyei elődöntőre.

Ehhez keresték Kazincbarcikán a testnevelő tanárok a körzeti döntő legjobb 10 játékosát, akik technikásak, ügyesen kezelik a labdát, és nemcsak futásban, hanem mindenféle mozgásban gyorsak. Béres Csaba, a Kazinczy Ferenc Tagiskola testnevelő tanára szerint, bár ebben a sportban a pálya kisebb, mégis többet kell futni, mint egy nagypályás versenyen.

A válogatás alapelve a labdarúgástudás, a futballtudás. De picikét más játék ez, mint a szabadtéri futball, hiszen sokkal gyorsabb a játék, ügyesebben kell passzolni, minél gyorsabban föl kell jutni az ellenfél kapujáig. Tehát itt nagyon fontos a technika.

A Futsal Diákolimpia körzeti döntőjét vereség nélkül, a legtöbb lőtt góllal az Árpád Fejedelem Tagiskola csapata nyerte meg.

 

További híreink

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk