https://kolorline.hu/Gőzerővel készül a Vasvári tér belső udvara

Gőzerővel készül a Vasvári tér belső udvara

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Deák és a Kazinczy után hamarosan a Vasvári tér is megújul Kazincbarcikán. Sőt, jövőre a Szemere és a Thököly is sorra kerül. A beruházással mindegyik belső udvar egyedi arculatú lesz, és a pihenőjelleg kap erőteljesebb hangsúlyt.

A munkagépek és a szakemberek még mindig tudnak dolgozni a Vasvári téren. Egyre jobban látható, hogyan fog mutatni a felújított belső udvar.

Éles Sándor 20 éve él itt. Azt mondja, minden lakó örül a fejlesztésnek. 

A szomszédos téren szoktunk pingpongozni, így meglepetés volt számunkra, hogy ez még modernebb lesz. Olyan dolgok készülnek ide, amit még elképzelni is nehéz, hogy hogyan lesz majd a végén kialakítva. Az biztos, hogy itt mindenki nagyon örül ennek, és azt hiszem, Kazincbarcikán ez lesz a legszebb tér.

- mondta Éles Sándor.

Az újkazinci városrészen a Deák és a Kazinczy tér már korábban megújult. A 80-as évek második felében épült lakótelepre ráfért a rekonstrukció: szépen parkosított belső udvarral, térkövezett járdákkal, homokozóval, pingpongasztallal és megújult közvilágítással, energiatakarékos fényforrásokkal. Mindeközben pedig megmaradtak a hosszú évekkel ezelőtt ültetett, nyáron hűs árnyat adó fák.

Ahogyan a várost és a lakosságot érintő fejlesztéseknél mindig, úgy ennél a beruházásnál is zajlott egyeztetés a terveket illetően az ott élőkkel. Így megnyugtató és egyben öröm, hogy velük összhangban haladhatnak a munkálatok. 

- ezt  Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere hangsúlyozta.

Munkagépek dolgoznak a Vasvári téren

Perjési Zsolt, a terület önkormányzati képviselője azt mondja, hogy a Deák és a Kazinczy terekhez hasonló műszaki tartalommal újítják fel a Vasvári teret is, de mindegyik belső udvarnak egyedi arculata lesz. 

Először el kellett bontani a régi járdákat, a régi dühöngőt, néhány fát ki kellett vágni. Viszont amit lehetett, azt megtartott a kivitelező. Jelenleg párhuzamosan folynak a tereprendezési munkák, és a minap már láttam, hogy megérkeztek a facsemeték is.

- mondta Dr. Perjési Zsolt.

A tervek szerint a Vasvári után a Thököly és a Szemere tér is megszépül. A kivitelező várhatóan 2023-ban adja át az újjávarázsolt tereket az ott élőknek.

 

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk