https://kolorline.hu/Gőzerővel készül a Vasvári tér belső udvara

Gőzerővel készül a Vasvári tér belső udvara

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Deák és a Kazinczy után hamarosan a Vasvári tér is megújul Kazincbarcikán. Sőt, jövőre a Szemere és a Thököly is sorra kerül. A beruházással mindegyik belső udvar egyedi arculatú lesz, és a pihenőjelleg kap erőteljesebb hangsúlyt.

A munkagépek és a szakemberek még mindig tudnak dolgozni a Vasvári téren. Egyre jobban látható, hogyan fog mutatni a felújított belső udvar.

Éles Sándor 20 éve él itt. Azt mondja, minden lakó örül a fejlesztésnek. 

A szomszédos téren szoktunk pingpongozni, így meglepetés volt számunkra, hogy ez még modernebb lesz. Olyan dolgok készülnek ide, amit még elképzelni is nehéz, hogy hogyan lesz majd a végén kialakítva. Az biztos, hogy itt mindenki nagyon örül ennek, és azt hiszem, Kazincbarcikán ez lesz a legszebb tér.

- mondta Éles Sándor.

Az újkazinci városrészen a Deák és a Kazinczy tér már korábban megújult. A 80-as évek második felében épült lakótelepre ráfért a rekonstrukció: szépen parkosított belső udvarral, térkövezett járdákkal, homokozóval, pingpongasztallal és megújult közvilágítással, energiatakarékos fényforrásokkal. Mindeközben pedig megmaradtak a hosszú évekkel ezelőtt ültetett, nyáron hűs árnyat adó fák.

Ahogyan a várost és a lakosságot érintő fejlesztéseknél mindig, úgy ennél a beruházásnál is zajlott egyeztetés a terveket illetően az ott élőkkel. Így megnyugtató és egyben öröm, hogy velük összhangban haladhatnak a munkálatok. 

- ezt  Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere hangsúlyozta.

Munkagépek dolgoznak a Vasvári téren

Perjési Zsolt, a terület önkormányzati képviselője azt mondja, hogy a Deák és a Kazinczy terekhez hasonló műszaki tartalommal újítják fel a Vasvári teret is, de mindegyik belső udvarnak egyedi arculata lesz. 

Először el kellett bontani a régi járdákat, a régi dühöngőt, néhány fát ki kellett vágni. Viszont amit lehetett, azt megtartott a kivitelező. Jelenleg párhuzamosan folynak a tereprendezési munkák, és a minap már láttam, hogy megérkeztek a facsemeték is.

- mondta Dr. Perjési Zsolt.

A tervek szerint a Vasvári után a Thököly és a Szemere tér is megszépül. A kivitelező várhatóan 2023-ban adja át az újjávarázsolt tereket az ott élőknek.

 

További híreink

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk