https://kolorline.hu/Tájépítészeti díjat kapott Kazincbarcika

Tájépítészeti díjat kapott Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Tájépítészek Szövetsége az idei Virágos Magyarország verseny keretében Kazincbarcika városának tájépítészeti díjat adományozott. Ezzel városunk az elmúlt több mint két évtized alatt 9 virágos elismerés birtokosává vált.

Virágos Város díj, Regionális különdíj, Arany Rózsa díj, Év Városa különdíj, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Egyesületének különdíja. Ezek a címek egy ideje már megilletik Kazincbarcikát, néhány napja pedig egy újabbal, a Magyar Tájépítészek Szövetségének különdíjával gazdagodott a város. Az itt élők számára sokszor talán természetesnek tűnik a hatalmas zöldterület vagy a rengeteg virág, ami körültekintő tervezés és rendszeres gondoskodás eredménye. Hogy ez hosszú ideig ilyen legyen, ahhoz sok szakember becsületes munkájára van szükség.

A Magyar Tájépítészek Szövetsége a díjat a város területén az elmúlt időszakban végzett városrehabilitációs tevékenységek kiemelkedő szakmai színvonalú tájépítészeti beavatkozásaiért adta Kazincbarcikának.

Szitka Péter polgármester az oklevél megérkezésekor először Ózd városának gratulált, amely idén a legrangosabb elismerést, az Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapta meg. (Ezt Kazincbarcika már a korábbi években megszerezte.)

„Az elmúlt évtizedek azt mutatják, hogy elismerésre méltó a Kazincbarcikán tevékenykedő szakemberek munkája, akik azért dolgoznak, hogy a város megjelenése mindig jobb legyen. Látva az elmúlt éveket, hiszem, hogy a következő esztendők is gazdagon jelentenek majd elismerő díjakat szakembereinknek.”

- fogalmazott az elismerő díj kapcsán Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

Szerkesztőségünk innen is gratulál az újabb kitüntető elismeréshez, sok ilyet kívánunk még városunknak!

 

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk