https://kolorline.hu/Közösségi faültetés decemberben Kazincbarcikán

Közösségi faültetés decemberben Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Többfelvonásos közösségi falültetés kezdődik Kazincbarcikán. Ettől frissül a város faállománya és remélhetőleg még jobban összekovácsolódik az emberállománya. A Barcika Park Kft. örömmel várja a városlakók részvételét a lenti helyszíneken és időpontokban!

A színes és zöld címeres Kazincbarcika részt vesz a MOL-Új Európa Alapítvány VárosFa programjában. Ez a mozgalom idén összesen 7000 facsemetével segíti a városok fásítását, partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel.

Kazincbarcika az idei második turnusban, a 10 ezer lélekszám feletti települések ősszel indult körében vehet részt. A faültetések szakember jelenlétével és minden szükséges eszköz biztosításával történnek.

Kolorcity nyitott, szabad lakossági csatlakozású programrendje a következő:



Lukács Lívia, a Barcika Park Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a december még tökéletes időpont a faültetésére, csak a mínuszokat kell kerülni. Viszont rendkívül fontos a faállomány frissítése.

„A faállományunk elöregedését folyamatosan vizsgáljuk, és ha a szakdiagnózis szükséges vágást állapít meg, még azután is csak szigorú engedéllyel lehet fát kivágni. Minden egyedet minimum egy újjal kell pótolni még ugyanabban az évben, városhatáron belül, de egynél általában többel pótolunk. Kazincbarcika minden évet pozitív egyenleggel zár."


— fogalmazott Lukács Lívia, a Barcika Park Kft. ügyvezetője. 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk