https://kolorline.hu/Közösségi faültetés decemberben Kazincbarcikán

Közösségi faültetés decemberben Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Többfelvonásos közösségi falültetés kezdődik Kazincbarcikán. Ettől frissül a város faállománya és remélhetőleg még jobban összekovácsolódik az emberállománya. A Barcika Park Kft. örömmel várja a városlakók részvételét a lenti helyszíneken és időpontokban!

A színes és zöld címeres Kazincbarcika részt vesz a MOL-Új Európa Alapítvány VárosFa programjában. Ez a mozgalom idén összesen 7000 facsemetével segíti a városok fásítását, partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel.

Kazincbarcika az idei második turnusban, a 10 ezer lélekszám feletti települések ősszel indult körében vehet részt. A faültetések szakember jelenlétével és minden szükséges eszköz biztosításával történnek.

Kolorcity nyitott, szabad lakossági csatlakozású programrendje a következő:



Lukács Lívia, a Barcika Park Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a december még tökéletes időpont a faültetésére, csak a mínuszokat kell kerülni. Viszont rendkívül fontos a faállomány frissítése.

„A faállományunk elöregedését folyamatosan vizsgáljuk, és ha a szakdiagnózis szükséges vágást állapít meg, még azután is csak szigorú engedéllyel lehet fát kivágni. Minden egyedet minimum egy újjal kell pótolni még ugyanabban az évben, városhatáron belül, de egynél általában többel pótolunk. Kazincbarcika minden évet pozitív egyenleggel zár."


— fogalmazott Lukács Lívia, a Barcika Park Kft. ügyvezetője. 

További híreink

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk