https://kolorline.hu/Diákolimpiát nyert a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Diákolimpiát nyert a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Első lett a Diákolimpián a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium csapata. A versenyzők az atlétika versenyszámban, magasugrásban értek el kiugró eredményt. A meglepő győzelmet követően az intézmény most arra készül, hogy jövőre is megmérettessék magukat.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumnak mostanáig nem volt kiemelkedő eredménye atlétikában. A Diákolimpiára mégis magas- és távolugrás versenyszámokban állt össze egy ütős fiúcsapat. A diákok ősszel kezdték meg a felkészülést az atlétika ügyességi és váltófutó csapatbajnokságra. 

Kiss Bence a Kolor Tv-nek azt mondta, hogy nagyon büszke a csapatára.

“Mindössze egy hónapunk volt a verseny előtt. Nem gyakoroltunk, és nem is voltak olyan feltételeink, mint a többi iskolának. Bár egy hónap alatt nem tudunk úgy felkészülni, hogy ott szálljunk be, ahol kell, de szerintem jobban nem is sikerülhetett volna.”

— fogalmazott Kiss Bence.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium csapata a megyei versenyt megnyerve, a szintet elérve jutott az országos döntőbe, amelyet októberben rendeztek Kecskeméten. 

“Szépen érkeztek a versenyzők, egyre többen lettek, fokozódott a hangulat, és egyre jobban éreztük mi is magunkat. Ahogyan emelkedett a magasság, egyre jobban izgultunk mi is, ezért mentünk és küzdöttünk.”

— idézte vissza a végső megmérettetés napját Toma Ádám, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium versenyzője.

A kazincbarcikai gimnazisták magas- és távolugrásban indultak, és bár korábban nem atletizáltak, de mindannyian sportmúlttal rendelkeznek.

“Intézményünkben eddig ilyen szintű atlétikai felkészítés nem volt. Talán éppen ezért is nagyon meglepő az eredmény, de nagyon örülök neki. A Szalézi csapata olyan versenyzőket is maga mögé utasított, akik egyébként esélyesek voltak a győzelemre."

— mondta Balla Árpád, a gimnázium igazgatója.

A diákok győzelmük után jövőre is megmérettetik magukat a Diákolimpián.

További híreink

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk