https://kolorline.hu/Mikulás-kupa

Mikulás-kupa

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is megrendezték a már hagyománynak számító Mikulás-kupát a Kazinczy Tornacsarnokban. A Testnevelés Munkaközösség a Barcika Art Nonprofit Kft. segítségével hozta létre az eseményt, melynek célja a futsal népszerűsítése és a győzelem volt.

Barátságos hangulatban vette kezdetét az évtizedes hagyományokra visszatekintő Mikulás-kupa, ám minden gyermek célja egy volt: megnyerni a vándorserleget, ezzel dicsőséget szerezve az iskolának.

Mi azért jöttünk, hogy megnyerjük a kupát, hogy jól érezzük magunkat, és sok gólt rúgjunk.

— mondta lelkesedve a verseny előtt Deák Ágoston.

A Kazinczy Tornacsarnokban 5 csapat mérte össze ügyességét. Az Árpád Fejedelem, a Kazinczy, a Dózsa György és az Ádám Jenő tagiskolák, valamint a Pollack Mihály Általános Iskola tanulói küzdöttek meg egymással.

A Mikulás-kupa mindig egy nagy vonzerő gyereknek, szülőnek, edzőknek egyaránt. A tagiskolák megmérkőznek egymással, felfedezhetünk új ügyes focistákat, nem beszélve arról, hogy ezek a gyerekek nagyon sokszor csapatként dolgoznak együtt a hétköznapokban, most pedig mint tagiskolák tudnak versenyezni.

— fogalmazott Máté László, az Ádám Jenő Tagiskola testnevelője.

A meccsek körmérkőzéses formában, a futsal szabályok szerint zajlottak, azonban a diákoknak a nagy létszám miatt csak 10 percük volt arra, hogy a lehető legtöbb gólt rúgják ellenfelüknek. 

Az izgalmas mérkőzéseket követően harmadik helyen végzett a Dózsa György Tagiskola, második lett a Pollack Mihály Általános Iskola, a dobogó legfelső fokára pedig az Ádám Jenő Tagiskola csapata állhatott fel, így a következő egy évben ők birtokolják a Mikulás-kupa vándorserlegét.

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk