https://kolorline.hu/Mikulás-kupa

Mikulás-kupa

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is megrendezték a már hagyománynak számító Mikulás-kupát a Kazinczy Tornacsarnokban. A Testnevelés Munkaközösség a Barcika Art Nonprofit Kft. segítségével hozta létre az eseményt, melynek célja a futsal népszerűsítése és a győzelem volt.

Barátságos hangulatban vette kezdetét az évtizedes hagyományokra visszatekintő Mikulás-kupa, ám minden gyermek célja egy volt: megnyerni a vándorserleget, ezzel dicsőséget szerezve az iskolának.

Mi azért jöttünk, hogy megnyerjük a kupát, hogy jól érezzük magunkat, és sok gólt rúgjunk.

— mondta lelkesedve a verseny előtt Deák Ágoston.

A Kazinczy Tornacsarnokban 5 csapat mérte össze ügyességét. Az Árpád Fejedelem, a Kazinczy, a Dózsa György és az Ádám Jenő tagiskolák, valamint a Pollack Mihály Általános Iskola tanulói küzdöttek meg egymással.

A Mikulás-kupa mindig egy nagy vonzerő gyereknek, szülőnek, edzőknek egyaránt. A tagiskolák megmérkőznek egymással, felfedezhetünk új ügyes focistákat, nem beszélve arról, hogy ezek a gyerekek nagyon sokszor csapatként dolgoznak együtt a hétköznapokban, most pedig mint tagiskolák tudnak versenyezni.

— fogalmazott Máté László, az Ádám Jenő Tagiskola testnevelője.

A meccsek körmérkőzéses formában, a futsal szabályok szerint zajlottak, azonban a diákoknak a nagy létszám miatt csak 10 percük volt arra, hogy a lehető legtöbb gólt rúgják ellenfelüknek. 

Az izgalmas mérkőzéseket követően harmadik helyen végzett a Dózsa György Tagiskola, második lett a Pollack Mihály Általános Iskola, a dobogó legfelső fokára pedig az Ádám Jenő Tagiskola csapata állhatott fel, így a következő egy évben ők birtokolják a Mikulás-kupa vándorserlegét.

További híreink

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk