https://kolorline.hu/A véradókat ünnepelték Kazincbarcikán

A véradókat ünnepelték Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Vöröskereszt minden év végén elismeri a sokszoros és rendszeres véradókat. A hagyományos programon ezúttal is azok kaptak ajándékot, oklevelet és érmét, akik 25, 50, 75 vagy 100 alkalommal adták már vérüket más emberek életének megmentéséért.

Adj vért és ments meg 3 életet — szól a jól ismert szlogen. Kazincbarcikán ezt bizonyára sokan ismerik, mert a régióban első helyen áll városunk, már ami a véradók számát illeti. Akár erre is büszke lehetne Kazincbarcika, de arra talán még jobban, hogy hány ember életét mentették meg csak az elmúlt évben azok a helyiek, akik alkalmanként vagy rendszeresen elmentek véradásra. 

„A véradással saját magunk egészségét is ellenőrizzük, ráadásul valakinek segítséget tudunk nyújtani akár gyógyszer, akár vér formájában. Én papíron már 50-szeres véradó vagyok, és számomra ez fontos, mert másokon segíthetek.“

— mondta az ünnepségen Klómer Géza rendszeres véradó.

Nagy György szintén meghívott véradóként vett részt az ünnepségen. Hivatalosan 110 alkalommal adott már vért.

„Engem megfogott annak idején a szlogen, hogy adj vért, és ments meg 3 életet. Ahogy számolom, én mára már egy kisebb falunak segíthettem. A következő célom az, hogy meglegyen a 150. véradásom is.“

— fogalmazott Nagy György.



A tudomány mai állása szerint az emberi vér semmi mással nem pótolható — mondta a Kazincbarcikán rendezett ünnepségen a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének megyei igazgatója. Grúbert Roland azt is közölte, hogy nagyon sok gyógyszerhez és életmentő műtéthez olyan vérkészítmények szükségesek, amelyek emberi vérből készülnek. Sürgősségi esetekben vagy előre tervezett műtéteknél pedig muszáj, hogy kellő mennyiségű véregység álljon rendelkezésre. 

„Az idei adventi időszakban és a két ünnep között is lehet majd vért adni a térségben, valamint a Miskolci Területi Vérellátóban. Én mindenkit arra buzdítok, hogy aki egészségesnek érzi magát, elmúlt 18 éves, de még nincs 66, akkor jelentkezzen a következő véradásra.“

— hangsúlyozta Grúbert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének megyei igazgatója.

Az ünnepségre meghívást kapott Kazincbarcika alpolgármestere is. Klimon István úgy fogalmazott, hogy rendkívül büszke azokra a városlakókra, akik emberek életét mentették meg.

„Amikor először ad vért valaki, akkor biztos, hogy segít valakinek. Mert a vér mindig felhasználódik. Aki pedig többszörös véradó, az már egészen biztosan segített olyan nagy bajban is, amikor valakinek a legfontosabbja, az élete volt veszélyben. Úgyhogy az Önök munkájáért, áldozatkészségéért mindenki hálás lehet.“

— mondta Klimon István, alpolgármester. 

 

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk