https://kolorline.hu/Megérkeztek az első hóeséses napok

Megérkeztek az első hóeséses napok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nem okozott komoly fennakadásokat a közlekedésben az első hóeséses hétvége Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. gépei időben kivonultak az utakra és megkezdték a síktalanítást — a szabályok értelmében elsőként a fontosabb útvonalakon.

Már pénteken tudni lehetett, hogy a hétvégén fehérbe borul a táj. A meteorológusok előrejelzése szombat hajnalra és hétfő hajnalra ígért térségünkbe havazást. Hivatalosan november 15. és március 15. között működik a hóügyelet Kazincbarcikán, ahol most bevetésen jártak a munkagépek. Szerencsére a szombat hajnali havazás idején a kinti hőmérséklet a pluszos tartományba esett, így inkább latyakos volt az idő, ám a hétfő hajnali hóesés a mínuszok miatt fehérbe borította a várost.

Lukács Lívia, a Barcika Park Nonprofit Kft. ügyvezetője a Kolorline-nak nyilatkozva azt mondta, hogy mind a gépeket, mind a kollégákat készenlétbe állították még pénteken, így felkészülten várták a hó érkezését. 

„Ilyenkor télen az elsődleges szempont a téli intézkedési terv szerinti ütem tartása, hogy időben meginduljon a téli síktanítás. Kazincbarcikán elsőként az iskolákhoz és a kórházhoz vezető főbb útvonalak síkosság-mentesítése történt meg, utána következett a kisebb forgalmú utak, a járdák, a lépcsők és a hivatalokhoz vezető utak hómentesítése. Napközben sikerült a gyalogátkelőhelyek megközelítését szolgáló járdák kézi erővel történő takarítása is.“

— közölte Lukács Lívia, a Barcika Park Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A legnagyobb, visszatérő probléma ezúttal is az volt, hogy a szűkebb útszakaszokon, az út mindkét oldalán egyszerre parkoló járművek megakadályozták, hogy a síktalanítást végző gépek ott elhaladhassanak. Jobb híján ezekre az utakra nem jutottak be a gépek, így nem sikerült ezeket a szakaszokat a hótól mentesíteni. 

„A Barcika Park Kft. munkagépei ezekbe az utcákba csak akkor tudnak visszatérni, hogyha egy ellenőrzést követően jelzést kapnak kollégáim, hogy szabaddá vált az út. Emiatt arra kérjük a lakosságot, hogy főleg a téli időszakban, amikor az előrejelzések szerint is havazás várható, körültekintően parkoljanak autóikkal, hogy ne akadályozzák a gépek továbbhaladását.“

— fogalmazott a cégvezető.

A meteorológiai előrejelzések szerint kedden és szerdán éjszaka -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet, így ha az utak nedvesek maradnak, akkor minden autósnak óvatosan kell közlekednie a balesetek elkerülése érdekében. Havazásra viszont a következő napokban nagy valószínűséggel nem kell számítani.

 

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk