https://kolorline.hu/Megérkeztek az első hóeséses napok

Megérkeztek az első hóeséses napok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nem okozott komoly fennakadásokat a közlekedésben az első hóeséses hétvége Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. gépei időben kivonultak az utakra és megkezdték a síktalanítást — a szabályok értelmében elsőként a fontosabb útvonalakon.

Már pénteken tudni lehetett, hogy a hétvégén fehérbe borul a táj. A meteorológusok előrejelzése szombat hajnalra és hétfő hajnalra ígért térségünkbe havazást. Hivatalosan november 15. és március 15. között működik a hóügyelet Kazincbarcikán, ahol most bevetésen jártak a munkagépek. Szerencsére a szombat hajnali havazás idején a kinti hőmérséklet a pluszos tartományba esett, így inkább latyakos volt az idő, ám a hétfő hajnali hóesés a mínuszok miatt fehérbe borította a várost.

Lukács Lívia, a Barcika Park Nonprofit Kft. ügyvezetője a Kolorline-nak nyilatkozva azt mondta, hogy mind a gépeket, mind a kollégákat készenlétbe állították még pénteken, így felkészülten várták a hó érkezését. 

„Ilyenkor télen az elsődleges szempont a téli intézkedési terv szerinti ütem tartása, hogy időben meginduljon a téli síktanítás. Kazincbarcikán elsőként az iskolákhoz és a kórházhoz vezető főbb útvonalak síkosság-mentesítése történt meg, utána következett a kisebb forgalmú utak, a járdák, a lépcsők és a hivatalokhoz vezető utak hómentesítése. Napközben sikerült a gyalogátkelőhelyek megközelítését szolgáló járdák kézi erővel történő takarítása is.“

— közölte Lukács Lívia, a Barcika Park Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A legnagyobb, visszatérő probléma ezúttal is az volt, hogy a szűkebb útszakaszokon, az út mindkét oldalán egyszerre parkoló járművek megakadályozták, hogy a síktalanítást végző gépek ott elhaladhassanak. Jobb híján ezekre az utakra nem jutottak be a gépek, így nem sikerült ezeket a szakaszokat a hótól mentesíteni. 

„A Barcika Park Kft. munkagépei ezekbe az utcákba csak akkor tudnak visszatérni, hogyha egy ellenőrzést követően jelzést kapnak kollégáim, hogy szabaddá vált az út. Emiatt arra kérjük a lakosságot, hogy főleg a téli időszakban, amikor az előrejelzések szerint is havazás várható, körültekintően parkoljanak autóikkal, hogy ne akadályozzák a gépek továbbhaladását.“

— fogalmazott a cégvezető.

A meteorológiai előrejelzések szerint kedden és szerdán éjszaka -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet, így ha az utak nedvesek maradnak, akkor minden autósnak óvatosan kell közlekednie a balesetek elkerülése érdekében. Havazásra viszont a következő napokban nagy valószínűséggel nem kell számítani.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk