https://kolorline.hu/A leendő pozsonyi nagykövet érkezett Kazincbarcikára

A leendő pozsonyi nagykövet érkezett Kazincbarcikára

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Dr. Balogh Csaba Sándor, Magyarország leendő rendkívüli és meghatalmazott pozsonyi nagykövete tett látogatást Kazincbarcikán. A nagykövet a határmenti települések látogatássorozatának végéhez érve érkezett városunkba, ahol Szitka Péter polgármester fogadta.

Kazincbarcikán tett látogatást Magyarország leendő rendkívüli és meghatalmazott pozsonyi nagykövete. Dr. Balogh Csaba Sándor jelenleg a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, és január 4-én foglalja el újra állomáshelyét Pozsonyban. Balogh Sándor ismerkedő látogatássorozata lassan a végéhez közelít: korábban már eszmét cserélt többek között Győr, Esztergom, Vác, Szécsény és Salgótarján vezetőivel. Borsodi körútja végén Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter fogadta.

"Mivel volt bőségesen időm a felkészülésre, úgy gondoltam, hogy jó lenne végigjárni azokat a városokat, településeket, amelyek a határ magyar oldalán vannak. Kicsit megnézni, hogy milyen problémák vannak, milyen együttműködési projektek a szlovák oldallal, van-e valamilyen elképzelés, megoldandó kérdés, úgyhogy ezeket veszem számba."

- fogalmazott Dr. Balogh Csaba Sándor, a leendő pozsonyi nagykövet Kazincbarcikán tett látogatása alkalmával.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk