https://kolorline.hu/Adventi varázslat a székhelyóvodában

Adventi varázslat a székhelyóvodában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Adventi varázslat várta a gyerekeket, a kistestvéreket és a szülőket Kazincbarcikán, a székhelyóvodában. Az óvónők kézműves foglalkozásokkal és Luca napi programokkal készültek erre az alkalomra, miközben a legkisebbek játékosan tanultak az ünnepváró hagyományokról.

Bár az óvodákban mindig zajlik az élet, és folyton gyerekzsivajtól hangosak a csoportszobák, ám közeledve a karácsonyhoz, egy kicsit megváltozik a hangulat ilyenkor.

Ezúttal ünnepi díszek, dekorációk és képeslapok készültek a kis asztalokon, amik egészen biztosan az otthoni karácsonyfák legszebb ékjei lesznek az idei esztendőben.

Az adventi varázslat címet viselő délutánon a kis óvodások bemutatták szüleiknek a Luca búzát, amit ők maguk ültettek, és felelevenítették a naphoz kapcsolódó régmúlt idők szokásait. 

Mivel nagyon játékosan tanulnak a gyerekek, ezért jól vették az akadályokat és élvezték a tanulását ennek a műsornak. 

— mesélte a programra való készülődés kapcsán Tarné Venczel Ágnes, a székhelyóvoda intézményvezető-helyettese.

Igazi téli hangulatban énekeltek, táncoltak, játszottak az óvodások a székhelyóvoda udvarán. A programra még az óvónők is műsorral készültek, kedves dallal köszöntötték a jelenlévőket, majd közös énekléssel zárult a barátságos és családias hangulatú ünnepség.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk