https://kolorline.hu/Karácsony az I. Számú Idősek Otthonában

Karácsony az I. Számú Idősek Otthonában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Karácsonyi ünnepség várta az I. Számú Idősek Otthona lakóit december 14-én. A már hagyománynak számító eseményen két generáció találkozott egymással: a Napsugár Tagóvoda Csigabiga csoportja adott ünnepi műsort a szépkorúak számára.

Igazi karácsonyi hangulat költözött az I. Számú Idősek Otthonába, ahol óvodások produkciói tették még ünnepibbé az adventi időszakot. 

Nagyon boldogok vagyunk, és mindenki nevében kijelenthetem, hogy már nagyon régen kaptunk ilyen szép műsort. A COVID idején sajnos nem lehetett jönni, és már nagyon vártuk, hogy ilyen aranyos gyerekekkel találkozhassunk.

— fogalmazott az egyik ott lakó, Csonka Menyhértné.

Az idősek otthona munkatársai mindig igyekeznek szebbé varázsolni az ünnepeket a lakók számára. Karácsony közeledtével feldíszítik a házat, de a gyermekműsoron túl számos egyéb program is vár a lakókra, ami segíti a ráhangolódást. 

Ebben az időszakban fontos a karácsonyi hagyományok ápolása, amely elengedhetetlen az idősek számára. A programokon túl ünnepi menü és persze bejgli is kerül az asztalra.

Most karácsonyi műsort adnak elő nekünk az ovisok, aminek azért örülünk, mert az elmúlt két évben nem volt rá lehetőség, hogy személyesen eljöjjenek a gyerekek. Az idősek pedig nagyon szeretik a gyerekprogramokat.

— mondta Szabóné Zsuponyó Ágnes, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatóhelyettese.

Az idősek otthonában a karácsony után természetesen az új év köszöntése sem maradhat el. A munkatársak és a bentlakók együtt búcsúztatják az óévet, illetve köszöntik a újat.

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk