https://kolorline.hu/Rezsitámogatást kaphatnak a kazincbarcikaiak

Rezsitámogatást kaphatnak a kazincbarcikaiak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az országban az elsők között született Kazincbarcikán döntés arról, hogy az itt élők villany, gáz és tűzifa támogatást vehetnek igénybe. A város képviselő-testülete novemberi ülésén döntött úgy, hogy a decembertől áprilisig tartó időszakra igényelhető az összeg.

Kazincbarcika Város Önkormányzata jelentős mértékben támogatni kívánja az itt élő lakosokat a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben. A megnövekedett rezsiköltségek minden család számára jelentős terhet rónak, ennek enyhítésére született meg a döntés, amit néhány feltétel megléte mellett bárki igénybe vehet Kazincbarcikán.

A feltételek

 ► Tulajdonviszonyok megállapítása

A támogatást a lakás tulajdonosa, haszonélvezője, önkormányzati vagy állami bérlakásban élő kérvényezheti. A tulajdonviszonyok megállapításához egy tulajdoni lapra van szükség, ami lehet akár régebbi is. Ezen szerepelnie kell a kérvényezőnek mint tulajdonos vagy haszonélvező.

► Jövedelemviszonyok megállapítása

A kérvényező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a 140.000 Ft-ot, egyedül élő esetén a 160.000 Ft-ot. Ezt a kérvényezőnek igazolnia kell bérjegyzékkel, nyugdíjas szelvénnyel, esetleg egy bankszámlakivonattal vagy postai bizonylattal. Családok esetében a gyermekek részére iskolalátogatási igazolás megléte szükséges.

► Villamosenergia-, gáz- és tűzifaszámla

A villamosenergia- és gázszámlának az igénylő nevére kell szólnia, tűzifa megvásárlása esetén szintén. Ez utóbbinál a kérelem utófinanszírozású, vagyis először meg kell vásárolni a fát, és az önkormányzat a meglévő számla bemutatása esetén fizeti ki a kérelmező részére a maximum 120.000 Ft-ot.

► A támogatás kombinálható

Két esetben is lehetséges kombinálni a támogatásokat. A villomosenergiadíj-támogatást a földgázdíj-támogatással, valamint a villamosenergiadíj-támogatást a tűzifavásárlás támogatással.

► A támogatás megállapítása

Villamosenergiadíj- és gázártámogatás akkor adható, ha a kérvényező versenypiaci áron vásárolta az áramot vagy a gázt legalább 1 hónapban. Aki még december hónapban beadja igényét, az már ettől a hónaptól jogosult a támogatásra. Aki csak később, az elveszti az előző hónapokra is kérhető támogatási összeget.

► A támogatás mértéke

  • Villamosenergiadíj-támogatás esetén a támogatás mértéke havonta maximum 5.000 Ft, vagyis ha valaki még december hónapban beadja kérelmét, akkor maximum 25.000 Ft támogatáshoz juthat a téli szezonban.

  • Földgázdíj-támogatás esetén a támogatás mértéke havonta maximum 15.000 Ft, vagyis ha valaki még december hónapban beadja kérelmét, akkor maximum 75.000 Ft támogatást kaphat a fűtési szezonra.

  • Tűzifavásárlás támogatása esetén utólagos finanszírozással, maximum két alkalommal, összesen 120.000 Ft támogatás igényelhető.

A gáz és az áram esetén fontos kritérium, hogy csak a versenypiaci ár költségéhez járul hozzá az önkormányzat, és ha az nem éri el a támogatás maximum összegét, akkor az a versenypiaci ár mértékéig adható.

► Ügyintézés

A támogatási igény csak személyesen nyújtható be a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályának Szociális csoportjánál, a Fő tér 36. szám alatt. A kérvényezőnek a tulajdonviszonyokat, a jövedelmi helyzetet igazoló papírokat magával kell vinnie, továbbá azt az energiafogyasztásról szóló számlát, amire a támogatást kéri.

► Ügyfélfogadási idő:

  • Hétfő: 07:30 — 12:00

  • Csütörtök: 08:00 — 12:00

Érdemes a személyes ügyintézés előtt telefonon tájékoztatást kérni, az ügyfélszolgálat munkatársai készséggel állnak a kazincbarcikaiak rendelkezésére a 06-48/514-767 vagy a 06-48/514-746-os telefonszámokon.

 

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk