https://kolorline.hu/300 ajándékcsomag karácsonyra

300 ajándékcsomag karácsonyra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata idén is szebbé tette 300 itt élő karácsonyát. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai ajándékcsomagot osztottak ki számukra három helyszínen: az Építők útján, a herbolyai szociális blokkban és a hajléktalanellátás telephelyén.

A hagyományos akció idén sem csak a nagycsaládosokról szólt. 215 csomagot ők és a rászorulók kaphattak meg, 85-öt pedig a hajléktalan kazincbarcikaiak. A jótékony programhoz ismét csatlakozott az egyik helyi szálloda és étterem: támogatásuknak köszönhetően 201 rászoruló családban élő gyermek kaphatott speciális melegételt.

Sajnos a szegénység egyre nő. Ez nem városi, hanem országos tendencia. A segítségből sosem elég, a csomagok száma sosem elég, mindig lehetne több, mindig lehetne tartalmasabb. De azt gondolom, hogy ebben a formában, mértékben és összegben - a körülöttünk tapasztalható gazdasági helyzethez képest - Kazincbarcika városától ez egy óriási gesztus.

- mondta a Kolorline kérdésére István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk