https://kolorline.hu/Adventi készülődés a Mezeyben

Adventi készülődés a Mezeyben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az utolsó gyertya is lángra lobbant Kazincbarcika adventi koszorúján. Ez azt jelenti, hogy hamarosan itt a karácsony. Az ünnepig még pár nap van hátra, advent negyedik vasárnapján pedig újra összegyűltek a városlakók a Mezeyben, hogy közösen éljék át a várakozás örömét.

Advent negyedik vasárnapján az utolsó gyertya meggyújtásával kezdődött az ünnepi program a Mezey István Művészeti Központ udvarán. A római és a görögkatolikus, valamint a református egyházak képviselőinek segítségével lobbant fel a negyedik láng.

A színpadon adta át a Barcika Art Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szemán Norbert a mézeskalács alkotói pályázat nyerteseinek jutalmát. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Nefelejcs Tagóvodája mellett díjat kapott még a Pollack Mihály Általános Iskola 1. a osztálya, valamint Horváthné Marika is. Ők mindannyian Kolorcity házfalfestményeket jelenítettek meg mézeskalács alkotásaikban.

Majd a Kazinczy Ferenc Tagiskola diákjainak és pedagógusainak műsorait láthatta a közönség, amelyek fénypontja egy flashmob volt, ahol a gyerekek egyszerre énekeltek, felejthetetlen pillanatot szerezve a közönségnek.

Gyakoroltunk többet, először még csak az iskolában, utána a főpróbánál kijöttünk ugyanígy a Mezeyhez, és itt gyakoroltunk.

— mesélte a flashmobra készülődésről Soltész Enikő, a Kazinczy Ferenc Tagiskola egyik diákja. 

A színpadon és a színpad előtt összesen 160 diák énekelt. Alsósok és felsősök közösen teremtették meg dalukkal azt a miliőt, ami lélekben valóban minden résztvevőt az ünnep meghittségébe repített.

Ez az adventi időszak segített ráhangolódni az ünnepekre. Már nagyon várom, a visszaszámlálás szerintem elindult. Leginkább először is a takarítás, az ajándékoknak az elkészítése, becsomagolása, beszerzése volt a legfontosabb feladat a készülődés során, és most következnek majd a sütés-főzés első fázisai.

— nyilatkozta Móré Ádám, aki nézőként érkezett az adventi programra. 

Az utolsó adventi vasárnapot a Roy és Ádám Trió élő akusztik koncertje zárta. Azoké a fiúké, akik az élő hangszeres zene népszerűsítését hirdetik, és a mai napig az ország egyik elsőszámú koncertzenekarának számítanak.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk