https://kolorline.hu/Adventi készülődés a Mezeyben

Adventi készülődés a Mezeyben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az utolsó gyertya is lángra lobbant Kazincbarcika adventi koszorúján. Ez azt jelenti, hogy hamarosan itt a karácsony. Az ünnepig még pár nap van hátra, advent negyedik vasárnapján pedig újra összegyűltek a városlakók a Mezeyben, hogy közösen éljék át a várakozás örömét.

Advent negyedik vasárnapján az utolsó gyertya meggyújtásával kezdődött az ünnepi program a Mezey István Művészeti Központ udvarán. A római és a görögkatolikus, valamint a református egyházak képviselőinek segítségével lobbant fel a negyedik láng.

A színpadon adta át a Barcika Art Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szemán Norbert a mézeskalács alkotói pályázat nyerteseinek jutalmát. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Nefelejcs Tagóvodája mellett díjat kapott még a Pollack Mihály Általános Iskola 1. a osztálya, valamint Horváthné Marika is. Ők mindannyian Kolorcity házfalfestményeket jelenítettek meg mézeskalács alkotásaikban.

Majd a Kazinczy Ferenc Tagiskola diákjainak és pedagógusainak műsorait láthatta a közönség, amelyek fénypontja egy flashmob volt, ahol a gyerekek egyszerre énekeltek, felejthetetlen pillanatot szerezve a közönségnek.

Gyakoroltunk többet, először még csak az iskolában, utána a főpróbánál kijöttünk ugyanígy a Mezeyhez, és itt gyakoroltunk.

— mesélte a flashmobra készülődésről Soltész Enikő, a Kazinczy Ferenc Tagiskola egyik diákja. 

A színpadon és a színpad előtt összesen 160 diák énekelt. Alsósok és felsősök közösen teremtették meg dalukkal azt a miliőt, ami lélekben valóban minden résztvevőt az ünnep meghittségébe repített.

Ez az adventi időszak segített ráhangolódni az ünnepekre. Már nagyon várom, a visszaszámlálás szerintem elindult. Leginkább először is a takarítás, az ajándékoknak az elkészítése, becsomagolása, beszerzése volt a legfontosabb feladat a készülődés során, és most következnek majd a sütés-főzés első fázisai.

— nyilatkozta Móré Ádám, aki nézőként érkezett az adventi programra. 

Az utolsó adventi vasárnapot a Roy és Ádám Trió élő akusztik koncertje zárta. Azoké a fiúké, akik az élő hangszeres zene népszerűsítését hirdetik, és a mai napig az ország egyik elsőszámú koncertzenekarának számítanak.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk