https://kolorline.hu/Diákolimpia: az Irinyi és a Szalézi is döntős!

Diákolimpia: az Irinyi és a Szalézi is döntős!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Remek sikert ért el a Röplabda V-VI. „A” korcsoportos Diákolimpián az Irinyi János Református Oktatási Központ és Kollégium, valamint a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, hiszen mindkét együttes bejutott a januári, nyolccsapatos országos döntőbe.

A két kazincbarcikai iskola novemberben a megyei döntőben találkozott egymással az Irinyiben, a finálé a Szalézi sikerével zárult. Így papíron a gimnazisták a könnyebb országos elődöntős csoportba kerültek, míg az irinyisekre a nehezebb feladat várt.

Debrecenben a helyi megyei bajnok, a Fazekas Gimnázium, a nyíregyházi Széchenyi és a szolnoki Jendrassik várt az Irinyire, de Tóth Máté testnevelő csapata nem talált legyőzőre, így több mint 20 év után az intézmény ismét országos döntőbe jutott.

Miután a Szalézi megnyerte a megyei döntőt, Budapest, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Hajdú-Bihar megye második helyezettjeivel találkozott az elődöntőben. Pásztor Péter gárdája nem botlott, esélyeshez méltón játszott végig, és szintén kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe, amelynek Békéscsaba ad otthont 2023. január 20-22. között.

Egy játékos kivételével az Irinyi teljes keretét a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika U20-as és U17-es röplabdázói alkotják, míg a Szalézi csapatát mindössze kettő, nem igazolt játékos egészíti ki.

Legutóbb 2007-ben nyert VI. korcsoportos Diákolimpiát kazincbarcikai iskola, nevezetesen a Surányi.

Fotó: vrck.hu

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk