https://kolorline.hu/Háromszorosára emelkedett a lakásépítési és -vásárlási támogatás

Háromszorosára emelkedett a lakásépítési és -vásárlási támogatás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata jelentős mértékben megemelte a 2016 óta működő lakásépítési és -vásárlási támogatást. Erről legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A módosított rendelet az elmúlt időszak változásait próbálta lekövetni, egyértelműen pozitív irányban.

Egyhangú szavazással döntött arról Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, hogy az itt élők vagy ide költözni szándékozók — bizonyos feltételek megléte mellett — akár háromszoros támogatást is igénybe vehetnek a korábbihoz képest, amennyiben lakást építenek vagy vásárolnak a településen. 

Kazincbarcikán 6 éve működik ez a támogatási mód, ám az idő előrehaladtával szükségessé vált a felülvizsgálata. Eddig ennek összege 1 millió Ft volt, az elfogadott új rendelet értelmében viszont nem egységesen, hanem ingatlantípusonként került meghatározásra az összeg.

"A lakásvásárlási és házépítési támogatás egy hosszú évekre visszanyúló támogatási forma Kazincbarcikán. Többször módosította már ezt a mindenkori képviselő-testület, most éppen azért, hogy azok az összeghatárok, amik a támogatás alapját képezték, emelkedjenek, mivel az ingatlanárak Kazincbarcikán meglehetősen nagy mértékben nőttek. Így gyakorlatilag azt eredményeztük, hogy egy lakóház építésénél vagy vásárlásánál 3 millió forintos támogatást nyújt az önkormányzat, míg egy lakásvásárlásnál 2 millió forintos támogatást ad annak, aki igénylőként megfelel a feltételeknek."

— fogalmazott Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere.

A városvezető azt is hozzátette, hogy az önkormányzat abban bízik, hogy a korábbi 1 millió forint után a 3 millió forint nagy segítség lehet majd annak, aki például házat szeretne vásárolni Kazincbarcikán.


Jelentősen emelkedett a támogatás mértéke

✘ Lakás vásárlása esetén legfeljebb 2 millió Ft
✘ Lakóház vásárlása esetén legfeljebb 3 millió Ft
✘ Lakóház építése esetén legfeljebb 3 millió Ft
✘ Önálló ingatlanként kialakított lakás létrejöttét eredményező épületbővítés esetén legfeljebb 3 millió Ft adható


Változtak a támogatás jövedelmi feltételei 

Az egy főre jutó havi nettó jövedelemnek (az együtt költöző családtagok jövedelmét is figyelembe véve) el kell érnie legalább a 85 ezer forintot, de a 300 ezer forintot nem haladhatja meg. 


Benyújtási határidők

Az önkormányzati tulajdonú lakótelek megvásárlásához a kérelmeket folyamatosan lehet benyújtani. A lakásépítésre és -vásárlásra viszont a kérelmeket évente 4 alkalommal fogadja be a Barcika Szolg Kft.

✘ Február 28-ig
✘ Május 31-ig
✘ Augusztus 15-ig
✘ November 30-ig

A támogatás feltételeiről a Barcika Szolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnál lehet érdeklődni akár telefonon, akár személyesen ügyfélfogadási időben, az igény pedig az erre a célra rendszeresített űrlapon nyújtható be.

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk