https://kolorline.hu/Háromszorosára emelkedett a lakásépítési és -vásárlási támogatás

Háromszorosára emelkedett a lakásépítési és -vásárlási támogatás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata jelentős mértékben megemelte a 2016 óta működő lakásépítési és -vásárlási támogatást. Erről legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A módosított rendelet az elmúlt időszak változásait próbálta lekövetni, egyértelműen pozitív irányban.

Egyhangú szavazással döntött arról Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, hogy az itt élők vagy ide költözni szándékozók — bizonyos feltételek megléte mellett — akár háromszoros támogatást is igénybe vehetnek a korábbihoz képest, amennyiben lakást építenek vagy vásárolnak a településen. 

Kazincbarcikán 6 éve működik ez a támogatási mód, ám az idő előrehaladtával szükségessé vált a felülvizsgálata. Eddig ennek összege 1 millió Ft volt, az elfogadott új rendelet értelmében viszont nem egységesen, hanem ingatlantípusonként került meghatározásra az összeg.

"A lakásvásárlási és házépítési támogatás egy hosszú évekre visszanyúló támogatási forma Kazincbarcikán. Többször módosította már ezt a mindenkori képviselő-testület, most éppen azért, hogy azok az összeghatárok, amik a támogatás alapját képezték, emelkedjenek, mivel az ingatlanárak Kazincbarcikán meglehetősen nagy mértékben nőttek. Így gyakorlatilag azt eredményeztük, hogy egy lakóház építésénél vagy vásárlásánál 3 millió forintos támogatást nyújt az önkormányzat, míg egy lakásvásárlásnál 2 millió forintos támogatást ad annak, aki igénylőként megfelel a feltételeknek."

— fogalmazott Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere.

A városvezető azt is hozzátette, hogy az önkormányzat abban bízik, hogy a korábbi 1 millió forint után a 3 millió forint nagy segítség lehet majd annak, aki például házat szeretne vásárolni Kazincbarcikán.


Jelentősen emelkedett a támogatás mértéke

✘ Lakás vásárlása esetén legfeljebb 2 millió Ft
✘ Lakóház vásárlása esetén legfeljebb 3 millió Ft
✘ Lakóház építése esetén legfeljebb 3 millió Ft
✘ Önálló ingatlanként kialakított lakás létrejöttét eredményező épületbővítés esetén legfeljebb 3 millió Ft adható


Változtak a támogatás jövedelmi feltételei 

Az egy főre jutó havi nettó jövedelemnek (az együtt költöző családtagok jövedelmét is figyelembe véve) el kell érnie legalább a 85 ezer forintot, de a 300 ezer forintot nem haladhatja meg. 


Benyújtási határidők

Az önkormányzati tulajdonú lakótelek megvásárlásához a kérelmeket folyamatosan lehet benyújtani. A lakásépítésre és -vásárlásra viszont a kérelmeket évente 4 alkalommal fogadja be a Barcika Szolg Kft.

✘ Február 28-ig
✘ Május 31-ig
✘ Augusztus 15-ig
✘ November 30-ig

A támogatás feltételeiről a Barcika Szolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnál lehet érdeklődni akár telefonon, akár személyesen ügyfélfogadási időben, az igény pedig az erre a célra rendszeresített űrlapon nyújtható be.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk