https://kolorline.hu/Közös problémák, közös lehetőségek - B4 találkozó Kazincbarcikán

Közös problémák, közös lehetőségek - B4 találkozó Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A B4-ek borsodi települések, ahol a nehézségek és a kihívások is hasonlóak. Encs, Kazincbarcika, Ózd és Tiszaújváros polgármesterei évente több alkalommal is összeülnek, hogy tapasztalatot cserélve tudják településeik problémáit orvosolni. Vagy például olyan innovatív megoldásokkal ismerkedjenek, amelyek máshol már eredményeket hoztak. A B4-ek vezetői ezúttal Kazincbarcikán találkoztak.

Négy település Borsod megye négy különböző pontján, ahol sok a közös probléma és a közös lehetőség is. Ezt aknázza ki Encs, Kazincbarcika, Ózd és Tiszaújváros. Mikola Gergely, Encs polgármestere szerint nemcsak a tavalyi esztendő volt nehéz, de az idei is nehezen indult. A fő probléma mindenhol az energiaárak okozta válság volt.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ezekről a problémákról, és ezekről a lehetőségekről tudjunk közösen beszélgetni: szakmai alapon egymást segíteni, egymásnak a problémáit kezelni vagy ha valaki kijárt már egy utat, és sikerült egy lehetőséggel élnie, akkor azt megosszuk egymással.

— így fogalmazott a találkozón Encs polgármestere, Mikola Gergely, aki szintén megkapta Kazincbarcika most megjelent új, formabontó könyvét, az Úti cél: Kolorcityt. Az innovatív kiadvány egy olyan kézzelfogható példa, amely a kommunikációban és a marketingben jelenthet áttörést a településvezetők számára. 

Tapasztalatokat tudunk cserélni, hogy ki hogyan oldja meg saját településén a problémákat. Mindenhol, minden városban más a gondolkodás, mások a helyi sajátosságok, és nagyon jó ötleteket tudunk egymástól szerezni azért, hogy a városunkat szolgáljuk.

— ebben látja a B4 létrejöttének egyik fő erényét Janiczak Dávid, Ózd polgármestere.

A 2019 óta tartó kapcsolat a B4-települések vezetői között már önmagában is formabontó. A polgármesterek ilyenkor olyan bevált megoldási javaslatokat is megosztanak egymással, amelyek megkönnyítik és felgyorsítják egy-egy probléma kezelését.

Ezúttal arról beszélgettünk, hogy ki milyen nehézségekkel küszködik, nyilván mindenki előtt világos, hogy a háború, a gazdasági nehézségek milyen problémákat okoznak. Most az év legfontosabb döntésére készülünk, arra, hogy az adott település költségvetését elfogadjuk, és arról cseréltünk ennek kapcsán eszmét, hogy kinek milyen megoldási javaslatai vannak egy-egy kihívásra.

— mondta dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere.

Az év első B4-találkozóján kiemelt téma volt az energiaárak drasztikus mértékű emelkedése és a háború hatása, amely közvetlenül vagy közvetve rendkívül nehéz helyzetbe sodorta a településeket. Kazincbarcika polgármestere szerint éppen a tapasztalatcsere miatt lesz fontos az idei találkozók folytatása.

Én hiszem azt, hogy a megbeszélés hangulata, az egymás iránti tisztelet, a települések iránti tisztelet annak a záloga, hogy az elkövetkezendő időszakban is gyakran fogunk találkozni.

—fogalmazott Szitka Péter, az év első B4 találkozójának otthont adó Kazincbarcika polgármestere.

A B4-ek együttműködését a helyi televíziók idén is erősítik. A nézők továbbra is kéthetente pénteken láthatják a B4-híradót, amely a négy borsodi város legfontosabb eseményeit foglalja össze. Az első adás január 13-án kerül műsorra.

 

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk