https://kolorline.hu/Indul az Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítése

Indul az Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Széchenyi Terv Plusz program keretén belül 324,99 millió forint, 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Kazincbarcika Város Önkormányzata, a TOP_PLUSZ-2.1.1-21- BO1-2022-00044 azonosító számú, „Energetikai korszerűsítés a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ épületében” című támogatási kérelem keretén belül. A beruházás célja az Egressy Béni Művelődési Központ – egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonban álló középület – energetikai korszerűsítése, az épület hőveszteségének csökkentése, ezáltal az energiafelhasználás csökkenésével a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentése. A projektmegvalósítás eredményeként az épület működése, fenntartása költséghatékonyabbá válik, egyúttal a látogatók és a dolgozók komfortérzete is javul. A fejlesztés révén létrejövő energiahatékony működés hozzájárul az önkormányzati költségvetés csökkentéséhez, és az épület hosszú távú fenntarthatóságát biztosítja a város lakossága számára.



A projekt keretében elkészül az Egressy Béni Művelési Központ (3700 Kazincbarcika, Fő tér 5. szám alatti) épületének homlokzati hőszigetelése, a födém, a padló szigetelése és az épület árnyékolása, valamint kicserélik a homlokzati nyílászárókat fokozottan hőszigetelt paraméterekkel rendelkezőkre. A távfűtési rendszerek korszerűsítése keretében a radiátorok cseréje és a termosztatikus szelepek beépítése történik meg. Az épületre napelem kerül telepítésre a helyi rendszerekhez való csatlakozások és a szükséges hálózatfejlesztések kiépítésével. Az épület beltéri világítási rendszere komplett energetikai korszerűsítésre kerül, világítótestek, szerelvények és meglévő elektromos vezetékszakaszok cseréjével.

Az épület energiafogyasztása jelentős arányát képviseli az épület működtetési költségének, így ennek csökkentése a projekt elsődleges célja. További célkitűzés az épület működőképességének és fenntarthatóságának biztosítása, élettartamának és értékének növelése, valamint példamutatás a környező települések számára, miszerint a hatékonyabb energiafelhasználásból és az energiatakarékosabb működésből eredő fenntarthatósággal csökkenthetőek az önkormányzati költségvetés terhei.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának hosszú távú célja a közintézmények fenntartási, üzemeltetési költségeinek csökkentése. Az Egressy Béni Művelési Központ épületének energetikai korszerűsítése egyrészt csökkenti a fenntartási és üzemeltetési költségeket, továbbá javítja a lakosság életkörülményeit és a település népességmegtartó erejét. Másrészt az épület használói és látogatói energiatakarékosságra való nevelése is megvalósul, ezáltal az itt élő családokhoz is eljut a környezetvédelem és a hatékony energiafelhasználás fontossága és szerepe.

A projektben megfogalmazott célok teljes megvalósítására várhatóan 2025. május 31. napjáig kerül sor.

További híreink

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk